Lucie Šafářová odkládá rozlučku s tenisem, na Australian Open ji nepustí zranění ruky

Tenistka Lucie Šafářová má zánět šlachy v zápěstí a na Australian Open hrát nebude. Odkládá proto oficiální ukončení kariéry, které plánovala právě v Melbourne. Někdejší světová jednička ve čtyřhře to oznámila na sociálních sítích. Dál ale platí, že se chce s tenisem rozloučit aktivně na kurtu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová na Frech Open

Lucie Šafářová na Frech Open | Foto: Benoit Tessier | Zdroj: agentura Reuters

„Hrozně mě to mrzí i kvůli šanci hrát debla s Bárou a rozloučit se s lidmi a kariérou na WTA,“ napsala na instagramu jednatřicetiletá Šafářová, která plánovala na Australian Open start ve čtyřhře s krajankou Barborou Strýcovou.

‚Chtěla jsem skončit hezky a teď je ten čas.‘ Lucie Šafářová ukončí po Australian Open kariéru

Číst článek

„Pořád platí, že chci ukončit kariéru na kurtu. Kde to bude, dám vědět, až budu zdravá,“ dodala.

Šafářová ohlásila, že hodlá ukončit kariéru, v listopadu před zahájením finále Fed Cupu v Praze. V prosinci ještě odehrála za Prostějov domácí extraligu a chystala se na rozlučku v Melbourne.

Na Australian Open chtěla vedle deblu nastoupit i ve dvouhře, na základě žebříčku se ale přímo do hlavní soutěže nedostala a čekala, zda dostane divokou kartu. Do kvalifikace se nepřihlásila.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme