K narozeninám dostala před zápasem kytku. Pak si ale Bálintová nadělila ještě koš z půlky s klaksonem

Při páté výhře basketbalistek USK Praha v Eurolize v řadě si užila své dvě chvilky slávy také slovenská rozehrávačka Barbora Bálintová. Na vítězství 92:61 se v den svých 27. narozenin podílela novým osobním maximem v dresu pražského týmu a hlavně proměnila poslední střelu zápasu z půlky dokonce po klaksonu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazili MBA Moskva o 31 bodů

Basketbalistky ZVVZ USK Praha porazili MBA Moskva o 31 bodů | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Dneska ráno jsem to trénovala, dala jsem tři z půlky. Přálo mi štěstí, trefila jsem i čtvrtou,“ směje se oslavenkyně Barbora Bálintová, která krátce před startem euroligového zápasu basketbalistek USK s MBA Moskva dostala přímo na palubovce Královky květinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bálintová proti Moskvě dala koš z půlky s klaksonem. Více si poslechněte v reportáži Jakuba Kanty

Pak se sedmadvacetiletá slovenská rozehrávačka blýskla osobním rekordem v dresu USK Praha v prestižní soutěži - 11 body. Hlavně ty tři poslední ale stály za to.

„To je náhoda a štěstí. Ale dát tři po sobě na tréninku je fakt umění, ale ten čtvrtý? To musí být hodně štěstí,“ říká Radiožurnálu trenérka USK Natália Hejková.

Basketbalistky USK deklasovaly v Evropské lize Salamancu. Nejlepší střelkyní byla Condeová

Číst článek

Teď se nejúspěšnější euroligová trenérka může se svými svěřenkyněmi těšit na koláč od oslavenkyně a autorky úspěšné střely od půlky proměněné s klaksonem znamenající vítězství o 31 bodů nad klubem z ruského hlavního města.

„Mám takový zvyk, že upeču koláč, takže na pátek upeču koláč. Udělám cheesecake na trénink. Myslím, že to jen trochu oslavíme s děvčaty, když teď víc z nás má narozeniny – Brionna Jones v sobotu a Teja má v pondělí,“ zmiňuje na závěr Barbora Bálintová slovinskou kapitánku basketbalistek USK Teju Oblakovou.

Poslední zápas Euroligy v tomto roce čeká druhý tým tabulky skupiny A tři dny před Vánoci v maďarském Seksardu. Pak se hráčky rozjedou do svých domovů na svátky.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme