V Pelhřimově se sejde přes 400 taekwondistů. Mezi favoritky ‚Vánočáku‘ patří Hronová nebo Štolbová

Do Pelhřimova se chystá o tomto víkendu přicestovat přes 400 taekwondistů z celé republiky i ze zahraničí. Společně budou zápasit na tradičním vánočním turnaji. Mezi hvězdy by měla patřit také Dominika Hronová z domácího týmu Taekwondo Lacek, která letos zažívá mimořádnou sezonu.

Pelhřimov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Štolbová na Evropských hrách v Belgii

Petra Štolbová patří mezi favoritky na Vánočním turnaji v Pelhřimově (archivní foto) | Zdroj: Profimedia

„Rok 2023 pro mě bude vždycky tak trochu speciální, protože se mi podařilo vyhrát bronzovou medaili na evropských hrách v Polsku a ještě se mi podařilo páté místo na letní světové univerziádě,“ říká pelhřimovská taekwondistka Hronová, která by měla podobně jako její další reprezentační kolegyně patřit k hvězdám turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Pelhřimova se chystá o tomto víkendu přicestovat přes 400 taekwondistů z celé republiky i ze zahraničí.

„Turnaje se zúčastní i ti nejlepší z České republiky, jako je Hronová, Petra Štolbová a Iveta Jiránková. Tyto zápasnice usilují o olympijské hry v Paříži,“ vysvětluje člen pořadatelského týmu turnaje Josef Med.

Do Pelhřimova přicestují na vánoční turnaj, takzvaný Vánočák, také zahraniční závodníci a dokonce i sportovci ze země střední Afriky.

„Vánočáku se zúčastní přibližně 440 závodníků z celé Evropy a například i z Konga,“ dodává Med.

Za trénink spálím i 2500 kalorií, říká taekwondistka Štolbová. Nikdy nechce vědět, s kým jde zápasit

Číst článek

Pro taekwondistku Hronovou znamená start na vánočním turnaji v Pelhřimově možnost ukázat se domácím fanouškům. „Moc se těším. Vždycky to pro mě bylo speciální hlavně proto, že se na mě mohou přijít podívat všichni, na kterých mi záleží a kteří mě během celého roku podporují,“ vyzdvihla.

Hronová bude zápasit v neděli. Fanoušky a přátele ale zve do pelhřimovské haly na oba dva dny vánočního turnaje. „Pokud uvažujete o tom, že byste vy nebo vaše děti začali s taekwondem, tak není lepší příležitost než se přijít podívat,“ říká.

Velký vánoční turnaj v taekwondu se bude konat v sobotu a v neděli od 9.00 do 18.00.

Jan Kodet, job Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme