Räikkönen si v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka vyjel po devíti letech pole position

Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Monaka Formule 1. Pro finského pilota je to první pole position v sezoně. Druhý byl týmový kolega Sebastian Vettel z Německa a třetí místo obsadil Valtterri Bottas z Mercedesu.

Monte Carlo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari

Kimi Räikkönen ze stáje Ferrari | Zdroj: Reuters
Brit Lewis Hamilton skončil kvůli nehodě Stoffela Vandoornea z McLarenu za postupovou desítkou až čtrnáctý. Räikkönen si pole position vyjel po devíti letech (celkově 17. pole position v kariéře), kdy vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Francie. Naposledy triumfoval Räikkönen v roce 2013 v australské Grand Prix ještě v Lotusu. V Monte Carlu zajel Fin nový rekord okruhu s časem 1:12,178. 
 
V Monaku na městském okruhu v Monte Carlu se obtížně předjíždí, a tak má finský pilot ve službách Ferrari velkou šanci uspět. Ohrozit ho ale bude chtít týmový kolega Vettel i z třetího místa startující Bottas z Mercedesu. Závod začíná v neděli ve 14:00.
 
Kvalifikace na Velkou cenu Monaka, závod mistrovství světa vozů formule 1:
1. Räikkönen (Fin./Ferrari) 1:12,178, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,043, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,045, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,318, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,820, 6. Sainz (Šp./Toro Rosso) -0,984, 7. Pérez (Mex./Force India) -1,151, 8. Grosjean (Fr./Haas) -1,171, 9. Button (Brit./McLaren) -1,435, 10. Vandoorne (Belg./McLaren) bez času.

David Prouza, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme