Čábelická elitní desítku neudržela, závod žen v cross country ovládla Ferrandová-Prévotová z Francie

Světový pohár cross country horských kol v Novém Města na Moravě měl v neděli dopoledne na programu druhý závod žen, který s přehledem vyhrála francouzská bajkerka Pauline Ferrandová-Prévotová. Z českých závodnic si nejlépe vedla Jitka Čábelická, která dojela na 25. místě.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod SP v cross country horských kol: kategorie ženy elite, 4. října 2020 v Novém Městě na Moravě. Vítězka Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie.

Závod SP v cross country horských kol: kategorie ženy elite, 4. října 2020 v Novém Městě na Moravě. Vítězka Pauline Ferrandová-Prévotová z Francie. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Ferrandová-Prévotová se na čtvrtý pokus dočkala ve Vysočina Areně vítězství. V prvním závodě olympijské disciplíny cross country byla ve čtvrtek třetí, v úterý a v pátek při short tracku shodně druhá. V neděli ale kralovala od začátku do konce.

Short track v Novém Městě na Moravě ovládli Avancini a Richardsová, Češi se oproti úterý nezlepšili

Číst článek

Čábelická se ještě ve druhém kole držela v první desítce, ale postupně se propadala a na vítěznou Francouzku nakonec ztratila přes šest a půl minuty.

Za dvojnásobnou mistryní světa z let 2015 a 2019, do jejíž sbírky úspěchů patří také světové tituly ze silnice (2014) a z cyklokrosu (2015 v Táboře), se seřadily ženy, které ji předčily v prvním závodě. Ten vyhrála Lecomteová před Terpstraovou.

Jana Czeczinkarová skončila čtyřicátá, Karla Štěpánová dojela o dvě příčky za ní. Závěrečný závod mužů začne v 15.20.

🏁 Nové Mēsto na Moravē #2 🏁

1️⃣ @PFP 🇫🇷
2️⃣ @Anne Terpstra 🇳🇱
3️⃣ @Loana Lecomte 🇫🇷
4️⃣ @Bec McConnell 🇦🇺
5️⃣ @Laura Stigger 🇦🇹

👏👏👏

#MBWorldCup

13:36 – 04. 10. 2020

14 61

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme