Ricciardo odjezdí zbytek sezony F1 v Alphě Tauri. Podle šéfa Red Bullu chce do jeho týmu pro sezonu 2025

Daniel Ricciardo se na víkendové Velké ceně Maďarska formule 1 vrátí poprvé od konce loňské sezony do kokpitu monopostu formule 1. V týmu Alpha Tauri nahradí ve zbytku letošní sezony Nycka de Vriese, který po neuspokojivých výsledcích v týmu skončil. Šéf sesterského týmu Red Bull Christian Horner prozradil, že australský pilot může zabojovat právě o místo v nyní nejlepším týmu startovního pole pro přespříští sezonu.

Budapešť Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Ricciardo ještě jako rezervní pilot Red Bullu

Daniel Ricciardo ještě jako rezervní pilot Red Bullu | Zdroj: Profimedia

Před letošní sezonou vyplatil McLaren Ricciarda ze zbývajícího roku jeho smlouvy a na jeho místo dosadilo jeho nadějného krajana Oscara Piastriho. 

Ricciardo po sezoně odejde z McLarenu. Tým formule 1 s ním předčasně ukončil spolupráci

Číst článek

Čtyřiatřicetiletý Australan nedokázal před letoškem najít místo v jiném z týmů, a tak se vrátil do Red Bullu, kde už dříve jezdil, jako náhradní a testovací pilot. Sám nepočítal s tím, že by letos absolvoval nějakou velkou cenu. Do konce sezony bude ale jezdit po boku Japonce Júkiho Cunody v Alphě Tauri, což je sesterský tým Red Bullu.

Objevily se už spekulace, že by mohl ohrozit pozici Sergia Péreze, který letos opět jezdí ve stínu suverénního Maxe Verstappena. Mexický pilot je sice druhý v mistrovství světa jezdců, ale nevídaně se mu letos nedaří v kvalifikacích. 

Šancí je sezona 2025

Pérez má však smlouvu i na rok 2024 a Horner pro BBC potvrzuje, že k žádným změnám příští sezonu v Red Bullu nedojde: „Příští rok budou samozřejmě našimi jezdci opět Max a Sergio, ale vždy je dobré mít v záloze talenty.“

Nicméně však Horner nevyloučil, že se zkušený Australan a vítěz osmi velkých cen formule 1 může v Red Bullu objevit: „Daniel chce rozhodně být v týmu Red Bull 2025. Je to jeho hlavní cíl a Alphu Tauri považuje za nejlepší způsob, jak se prosadit.“

Daniel Ricciardo však nebude mít snadnou pozici. Alpha Tauri je letos zatím v Poháru konstruktérů na posledním místě s pouhými dvěma body, které vybojoval Cunoda. První výzvou pro Ricciarda bude porazit právě nadějného japonského pilota.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme