Cink věří, že ve druhém závodu Světového poháru bude mít lepší start. ‚Desítka by byla hezká,‘ říká

Český biker Ondřej Cink si v úvodním závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě dojel pro patnácté místo. Short track ovládl Nizozemec Mathieu van der Poel. Zatímco těsně po závodě jel na takzvaném válci, svěřil se Cink Radiožurnálu o svých problémových startech či nadcházejícím závodu.

Nové Město na Moravě Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Ondřej Cink

Cyklista Ondřej Cink | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

„Normálně se po cross country vyjíždím déle, alepoň 20 minut. Ale teď nás tlačí čas, musíme stihnout večeři a masáž, takže si dám třeba jenom pět minut a mažu na hotel,“ říká český biker Ondřej Cink, zatímco neúnavně šlape do pedálů. V short tracku dojel patnáctý a nebýt zaváhání v úvodu závodu, mohl z toho být i lepší výsledek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Cink po závodě Světového poháru bikerů na Vysočině

„Kdybych nepokazil ten svůj start... Zase jsem tam lovil pedál a to mě stálo asi dvě řady.“

Také při loňském Světovém poháru v Novém Městě se českému závodníkovi start úplně nepovedl.

„S těmi starty občas bojuji, někdy se to povede, někdy ne. Já doufám, že v neděli se to povede, i když tam je pak trochu víc času při zaváděčce na předjíždění. Ale musím na tom zapracovat. Nevím, kde je chyba, pomalu každý závod tam ten pedál lovím,“ přiznala česká bikerská jednička.

Alaphilippe vynechá olympiádu, cyklistický šampion nebude startovat z osobních důvodů

Číst článek

Praktický celý den ve Vysočina Aréně pršelo a teprve chvíli před začátkem závodu vysvitlo slunko. Běžný divák by z toho zřejmě měl radost, bikerům ale taková změna počasí spíš přidělala starosti. „To bláto začne vysychat, začne se lepit a pak je ještě víc uklouzanější. Lepí se na kolo a zůstává na pláštích, je to nepříjemné,“ popisuje problémy s blátem Ondřej Cink.

Fanoušci horských kol věří, že v nedělním závodě Světového poháru český biker lovit pedál na startu nebude. „Desítka by byla hezká, na svěťáku se vždy počítá, ale chtěl bych se prát o lepší umístění,“ slibuje český reprezentant.

Jan Kodet, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme