Nečas řídil v NHL výhru Caroliny. Vejmelka pustil jen jeden gól, jeho Arizona prohrála s Islanders

Hokejistům San Jose nestačily v NHL dvě asistence Tomáše Hertla a gól Filipa Zadiny k první výhře v sezoně a podlehli doma Carolině 3:6. Na rozdílový gól přihrál Martin Nečas, který přidal i pátou branku týmu. Ani 33 zákroků Karla Vejmelky neodvrátilo prohru Arizony 0:1 na ledě New York Islanders.

New York (Aktualizováno: 7:46 18. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka v zápase s New York Islanders

Karel Vejmelka v zápase s New York Islanders | Foto: Frank Franklin II/AP | Zdroj: Profimedia

První gól zápasu v San Jose vstřelil ve čtvrté minutě Fabian Zetterlund z úniku, do kterého jej vyslal Hertl. Carolina otočila brankami Setha Jarvise a Jaccoba Slavina, jenž udeřil dokonce v oslabení.

V dohrávané přesilové hře ale vyrovnal Zadina, prosadil se švihem zpoza levého kruhu a skóroval podruhé v sezoně. V další početní výhodě přidal ve 37. minutě třetí gól San Jose William Eklund z dorážky střely Henryho Thuna. Druhu asistenci si připsal Hertl.

Carolina přitom přestřílela San Jose v úvodních dvou třetinách 30:11. Převahu vyjádřila ale až čtyřmi góly v rozmezí 50. až 56. minuty. Nejdříve vyrovnal Stefan Noesen a po Nečasově přihrávce vstřelil druhý gól v utkání Jarvis.

Český útočník se vzápětí blýskl individuální akcí: dostal na útočné modré čáře u pravého mantinelu puk do jízdy, místo střely obkroužil branku a zasunul kotouč k tyčce. Výhru zpečetil Brett Pesce.

Vejmelka má na prahu sezony solidní formu. V úvodním startu vychytal výhru 4:3 po nájezdech na ledě New Jersey, kde chytil 33 střel a v rozstřelu neinkasoval.

Až do konce zápasu držel naděje Arizony i proti Islanders. Domácí dominovali zejména v úvodních dvou třetinách, v nichž vyslali o dvacet pokusů víc než Coyotes (26:6). Českého gólmana ale překonal jen ve 24. minutě Barzal, který se prosadil v přesilové hře z levého kruhu ranou bez přípravy.

Na druhé straně si Ilja Sorokin poradil se všemi 14 střelami. Islanders poprvé od sezony 2014/15 vyhráli úvodní dva zápasy.

Výsledky NHL

  • Buffalo - Tampa Bay 3:2 v prodl.
  • Montreal - Minnesota 2:5
  • Philadelphia - Vancouver 2:0
  • NY Islanders - Arizona 1:0
  • Winnipeg - Los Angeles 1:5
  • Nashville - Edmonton 1:6
  • Seattle - Colorado 1:4
  • San Jose - Carolina 3:6

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme