VIDEO: Gudas se rval v NHL, do bitky zasáhl i gólman Mrázek. Na něho pak vystartoval brankář soupeře

Hokejisté Chicaga zvítězili vysoko 7:2 nad soupeřem z Anaheimu a radovat se mohl i český gólman v dresu Blackhawks Petr Mrázek. Během duelu však mezi oběma celky propukla hromadná bitka, ve které jednu z hlavních rolí sehrál obránce Ducks Radko Gudas. Kromě něj se ale do strkanice zapojil i Mrázek a ten svým jednáním vyprovokoval i svůj protějšek v brance Anaheimu Johna Gibsona.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Petr Mrázek se zapojil do strkanice se svým krajanem Radkem Gudasem

Gólman Petr Mrázek se zapojil do strkanice se svým krajanem Radkem Gudasem | Foto: Paul Beaty | Zdroj: ČTK / AP

Vše se odehrálo v poslední třetině za stavu 2:6, kdy už šance domácích na zvrácení skóre zápasu byla minimální.

Gudas se začal rvát s MacKenziem Entwistlem a zatímco český bek posílal soupeři jednu ránu za druhou, na pomoc spoluhráči přispěchal z branky Mrázek. Reakce českého gólmana neunikla Gibsonovi na druhé straně kluziště, který neváhal a mířil směrem do skrumáže.

Gibson pak Mrázka chytil za dres a přetáhl ho českému gólmanovi přes hlavu. Brankářskou roztržku ale následně ukončili rozhodčí a oba netradiční bitkaře od sebe oddělili.

Po incidentu z 50. minuty vystřídal Gibsona v brance Lukáš Dostál. Trenér Anaheimu Greg Cronin prozradil, že došlo k nedorozumění. Kouči někdo sdělil, že byla jeho brankářská jednička vyloučena do konce zápasu, protože překročil červenou čáru.

„Až když se svlékal z výstroje (Gibson), tak jsem se dozvěděl, že dostal dvě plus deset minut (stejně jako Mrázek) a že může pokračovat,“ vysvětlil Cronin změnu v brankovišti.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme