Zadina dvakrát skóroval proti San Jose, prohru Philadelphie přesto neodvrátil

Filip Zadina vstřelil v NHL dva góly a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale neodvrátil prohru hokejistů San Jose 2:3 na ledě Philadelphie. Petr Mrázek pomohl 27 zákroky k výhře Chicaga 7:2 nad Anaheimem a k brankářskému souboji jej vyzýval John Gibson, jehož nahradil v závěru Lukáš Dostál a pustil jeden gól z pěti střel. Na straně poražených se popral Radko Gudas.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka inkasoval dvakrát z 29 střel při prohře Arizony 1:4 na ledě Minnesoty. Daniel Vladař byl střídán po dvou třetinách, v nichž dostal šest branek z 35 střel při prohře Calgary 2:6 s Coloradem.

NHL se vrací do Prahy. V říjnu uvidí fanoušci v O2 areně zápas mezi Buffalem a New Jersey

Číst článek

Zadina, který v zápase vystřelil osmkrát, vyrovnal v přesilových hrách na 1:1 a 2:2. V závěru úvodní třetiny se prosadil bekhendovým blafákem. Při druhém gólu zakončil akci z hranice brankoviště střelou do prázdné branky. V obou případech jej ideálně uvolnil Luke Kunin a český útočník si vytvořil nové gólové maximum. Na kontě má 12 branek. O výhře Philadelphie rozhodl ve 46. minutě Owen Tippett.

Mrázka překonal jen Brett Leason, jenž v oslabení otevřel skóre a na začátku druhé třetiny z dalšího rychlého protiútoku upravil střelou mezi betony skóre na 2:1. Zbytek ale vyzněl pro Chicago. Hlavním strůjcem obratu byl Connor Bedard, který poprvé v NHL nasbíral v utkání pět bodů (1+4). Zdatně mu sekundovali Philipp Kurashev (2+2) a Nick Foligno (0+4).

Za stavu 2:6 vypukla hromadná strkanice za brankou Chicaga, ze které vyplynula bitka mezi Gudasem a MacKenziem Entwistlem. Český bek měl navrch, v jednu chvíli už svého protivníka povalil na led. Rvačka ale dál pokračovala a vložil se do ní Mrázek, což vyprovokovalo do akce i Gibsona. Vyrazil na druhou stranu kluziště a sápal se přes rozhodčí po Mrázkovi, jehož chytil za dres a lehce mu jej přetáhl přes hlavu. K souboji nedošlo díky zásahu sudích, kteří oba gólmany oddělili.

Výsledky NHL:

Buffalo - Detroit 7:3, Montreal - Columbus 3:0, Ottawa - Pittsburgh 2:1 v prodl., Philadelphia - San Jose 3:2, Seattle - Vegas 4:5 v prodl., Dallas - Florida 3:4, Minnesota - Arizona 4:1, Chicago - Anaheim 7:2, Calgary - Colorado 2:6, Carolina - NY Rangers 0:1.
 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme