Čeští hokejisté dotáhli Boston k rekordní výhře v NHL. Tři body pro Pastrňáka, dva góly pro Lauka

Čeští útočníci řídili v NHL výhru hokejistů Bostonu 7:1 nad Buffalem. David Pastrňák vstřelil gól a na dva přihrál, po dvou bodech si připsali Jakub Lauko (2+0), Pavel Zacha (1+1) a David Krejčí (0+2). Suverén této sezony zvítězil podeváté v řadě a překonal hranici sta bodů už v 61. utkání. Trojcifernou metu zdolal nejrychleji v historii soutěže a vylepšil rekord Montrealu, který potřeboval v sezoně 1976/77 o utkání více.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu se radují z vítězství

Hokejisté Bostonu se radují z vítězství | Zdroj: Reuters

I přes jednoznačný výsledek se čekalo na první gól do 33. minuty, ve které využil přesilovou hru Dmitrij Orlov. U jeho trefy si připsal Pastrňák druhou asistenci. Za 86 sekund zvýšil Lauko z dorážky a z gólu se v NHL radoval poprvé od 1. listopadu.

Pastrňák podepsal v Bostonu osmiletou smlouvu. Český hokejista bude šestým nejlépe placeným hráčem NHL

Číst článek

Po dvou akcích české řady zvýšil Boston ve třetí třetině na 4:0. U třetí branky získal Pastrňák u modré čáry puk, poslal jej mezi kruhy Krejčímu a ten vylepšil bekhendovou přihrávkou pozici po pro Zachu.

Pro něj už nebyl problém zakončit souhru do odkryté branky a skóroval ve třetím utkání za sebou.

Pastrňák pro přihrávkách Zachy a Krejčího potrestal v 55. minutě předčasnou hru Buffala bez gólmana. Havířovský rodák tak oslavil stylově novou osmiletou smlouvu, kterou klub oznámil v den zápasu.

Ve zbytku utkání se ještě roztrhl s góly pytel. Nejdříve vstřelil čestný gól Buffala Casey Mittelstadt. Boston odpověděl trefami Patrice Bergerona, Connora Cliftona a skóre uzavřel v poslední minutě z další dorážky Lauko.

Výsledky NHL:

Boston - Buffalo 7:1, Tampa Bay - Pittsburgh 4:5 v prodl., Florida - Nashville 1:2, NY Rangers - Ottawa 3:5, Chicago - Dallas 2:5, Calgary - Toronto 1:2, Vancouver - Minnesota 1:2, Detroit - Seattle 4:5 v prodl., San Jose - St. Louis 3:6, Los Angeles - Montreal 3:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme