‚Bude to bolet hodně dlouho.‘ Rekordmani z Bostonu vypadli z play-off, Krejčí bude řešit budoucnost

Nejlepší tým historie základní části NHL, favorité na zisk Stanleyova poháru, tým s obrovskou ofenzivní silou. Nic z toho hokejistům Bostonu nezajistilo postup do druhého kola play-off a sezona jim překvapivě skončila předčasně. Hráči Bruins se vyrovnávají s prohrou s outsiderem z Floridy těžce, navíc se zřejmě rozloučí se dvěma zkušenými centry - Patricem Bergeronem a Davidem Krejčím.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hokejisté Bostonu

Zklamaní hokejisté Bostonu | Foto: Michael Dwyer | Zdroj: ČTK / AP

Měla to být jasná záležitost. Před začátkem play-off dával Bostonu analytický server FiveThirtyEight rovnou 52% šanci na účast ve finále NHL a 37% šanci na zisk Stanleyova poháru. Florida Panthers se naopak jako outsider krčili ve spodu tabulky s 3% šancí na finále.

Pastrňákovi a spol. skončila v NHL sezona, Boston překvapivě vypadl v úvodu play-off s Floridou

Číst článek

„Florida vyfrčí v prvním kole play-off. Přes Boston vlak nejede,“ říkal ve vysílání Radiožurnálu Jakub Voráček. „Když jsme proti nim hráli, byl to rozhodně jeden z nejlepších týmů základní části a čekal jsem, že Floridu přejedou,“ potvrdil jeho slova Dominik Kubalík.

Znovu se ale ukázalo, že v play-off jdou veškeré predikce stranou. Ze hry nejsou po prvním kole totiž jen hokejisté Bostonu, ale i další z největších favoritů - obhájci z Colorada. Hráči Bruins brali prohru 3:4 v sedmém zápase hodně těžce.

„Nyní je těžké to skousnout. Jsme v šoku, jsme zklamaní, bolí to. S týmem, jaký jsme měli, je to ohromné zklamání. Tvrdě makáte a bojujete celou sezonu a pak... je to těžké,“ řekl po zápase kapitán Patrice Bergeron a neskrýval slzy.

Není divu, byl to dost možná jeho poslední zápas za tým, ve kterém strávil celou svou kariéru. V dresu Bruins se objevil už v roce 2003, Stanleyův pohár zvedl v roce 2011 a zisk dalšího měl být pro osmatřicetiletou klubovou legendu ideálním rozloučením. V play-off navíc hrál s vyhřezlou ploténkou.

„Potřebuju čas na rozmyšlenou, promluvit si s rodinou...“ řekl kanadský útočník.

Podobnou situaci zřejmě bude řešit i David Krejčí. Zkušený šestatřicetiletý centr se vrátil do Bostonu po ročním angažmá v Olomouci a přestože ukázal, že na tempo NHL stále má, situace ohledně jeho končící smlouvy stále není vyřešená.

„Je to velmi emotivní,“ řekl po zápase David Pastrňák o možném konci svých dvou spoluhráčů. „Čas nezastavíte. Kariéra ubíhá rychle a musíte myslet i na sebe.“

Byl toto poslední gól Davida Krejčího za Boston?

Poté co se Boston stal nejlepším týmem v historii základní části NHL, kdy prohrál jen pětkrát a stanovil rekord v počtu bodů i výher, je fakt, že sezona končí už na pomezí dubna a května, velkým šokem. 

„Tohle vypadnutí bude určitě ještě hodně dlouho bolet. A v příštích dnech, týdnech a měsících to bude stále bolestivější,“ přiznal Pastrňák, který do šestého zápasu série čelil ohledně svých výkonů v play-off kritice.

Pro české hráče ale teoreticky sezona skončit nemusela. Příští dny napoví, jestli se Pastrňák, Krejčí či Zacha nerozhodnou hodit hořkost porážky za hlavu v reprezentačním dresu a neposílí národní tým na mistrovství světa.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme