Pastrňákovi a spol. skončila v NHL sezona, Boston překvapivě vypadl v úvodu play-off s Floridou

Hokejisté Bostonu i přes tři body Davida Krejčího, gól Davida Pastrňáka a asistenci Pavla Zachy podlehl Floridě 3:4 v prodloužení a v play off NHL končí hned v prvním kole. Suverénní vítěz základní části prohrál třikrát v řadě a v sérii ztratil vedení 1:3 na zápasy. Sedmý zápas nezvládli ani obhájci Stanley Cupu z Colorada, kteří sezonu uzavřeli prohrou se Seattlem 1:2.

Boston (Aktualizováno: 9:38 1. 5. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Boston po 22 minutách sedmého zápasu prohrával po gólech Brandona Montoura a Sama Reinharta 0:2. Nepříznivé skóre Bruins otočili hlavně díky Krejčího třem bodům. Ve 28. minutě český centr zakončil přesilovkovou kombinaci a po asistenci Pavla Zachy snížil na 1:2.

V úvodu třetí třetiny se sedmatřicetiletý forvard podepsal pod zbylé dva góly Bostonu. Po 55 vteřinách druhého dějství srovnal po další využité přesilovce Tyler Bertuzzi a o tři minuty později poslal vítěze základní části do vedení druhý nejlepší střelec základní části NHL Pastrňák.

Florida se z obratu oklepala a přesně minutu před koncem základní hrací doby zásluhou Montourova druhého gólu poslala zápas do prodloužení.

V něm se na branku čekalo necelých devět minut. V čase 68:35 Carter Verhaeghe využil clony Matthewa Tkachuka a poslal Panthers do druhého kola. Pro Boston skvěle rozjetá sezona končí. Florida ve druhém kole vyzve Toronto.

Brzký konec je velkou ranou pro první dva centry Bruins. Jak Patrice Bergeron, tak Krejčí měli dost možná poslední reálnou šanci na zisk Stanley Cupu. Oběma končí smlouva a jejich pokračování v NHL je nejisté.

„Je to těžké. Celý rok jsme tvrdě bojovali a teď končíme tak rychle. Je složité říct něco jiného, než že jsem zklamaný,“řekl kapitán Bruins.

„Teď chci strávit nějaký čas s rodinou, co bude dál, teprve uvidím,“ dodal Bergeron.

Hokejisté Seattlu v první sérii play-off v klubové historii vyřadili obhájce titulu Colorado. O postupu nejmladšího klubu v lize rozhodl dvougólový Oliver Bjorkstrand. Za Avalanche pouze snížil Mikko Rantanen. Seattle v semifinále Západní konference čeká Dallas.

Důležitou postavou byl gólman Kraken Philipp Grubauer. Německý brankář zneškodnil 33 střel svých bývalých spoluhráčů a dovedl Seattle k historickému postupu. Blýskl se hlavně v první třetině, kdy 16 zásahy otupil prvotní tlak Colorada.

V brance Colorada i posedmé v sérii dostal přednost Alexandar Georgijev. Pavel Francouz tak do letošních bojů o Stanley Cup nezasáhl. Colorado ztratilo rozhodující sedmý duel pošesté za sebou, . naposledy uspělo v roce 2002, kdy ve druhém kole porazilo San Jose 1:0.

Výsledky play-off NHL

Boston - Florida 3:4 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 28. Krejčí (Zacha), 41. Bertuzzi (Krejčí), 45. Pastrňák (Krejčí) - 13. a 59. Montour, 22. Reinhart, 69. Verhaeghe. Střely na branku: 36:31. Diváci: 17.850. Hvězdy zápasu: 1. Verhaeghe, 2. Montour (oba Florida), 3. Krejčí (Boston). Konečný stav série 3:4.

Colorado - Seattle 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky: 40. Rantanen - 24. a 28. Bjorkstrand. Střely na branku: 34:27. Diváci: 18.143. Hvězdy zápasu: 1. Bjorkstrand, 2. Grubauer (oba Seattle), 3. MacKinnon (Colorado). Konečný stav série 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme