Třinec po třech porážkách zabral a přehrál Mladou Boleslav, Hradec Králové ovládl derby

Třinečtí hokejisté zdolali ve 26. kole extraligy na svém ledě Mladou Boleslav 3:0. Liberec doma podlehl Vítkovicím 2:3 po samostatných nájezdech. Litvínov doma přehrál Olomouc 5:3. Poslední Kladno porazilo Karlovy Vary 4:1. Plzeň přehrálo České Budějovice 4:1. Brno doma od Sparty schytalo debakl 2:6. Hradec ve východočeském derby porazil Pardubice 4:0.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté slaví gól.

Třinečtí hokejisté slaví gól. | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: Profimedia / ČTK

Mladá Boleslav nastoupila bez svého nejlepšího střelce i nejproduktivnějšího hráče Pavla Kousala (9+11), ale měla v úvodní třetině nejblíž ke změně skóre. Puk se po střele obránce Luntiemiho od modré čáry a lehkém přistrčení Bičevskise odrazil od zadního hrazení před branku a od brusle domácího Jeřábka orazítkoval tyč. I Třinec měl šance. V největší si s gólovou dorážkou Kurovského poradil Novotný.

Vítkovice porazily Brno a dotáhly se na vedoucí Pardubice, Sparta je pod Hořavou dál stoprocentní

Číst článek

Úvodní gól padl pár sekund po vypršení třinecké přesilové hry. Svačina vyslal zpoza pravého kruhu střílenou přihrávku před branku a Chmielewski usměrnil puk do sítě. Vzápětí mohl zvýšit Růžička, jeho individuální akci ale zastavil Novotný. Hosté ve druhé polovině prostřední třetiny přidali a několikrát Oceláře zatlačili, ale bez gólového efektu - Kotala, Lunter ani zblízka Pýcha nepřekonali Mazance.

Třinec získal v předchozích pěti zápasech jen dva body, přičemž třikrát prohrál gólem z předposlední minuty. I minule vstupoval v Olomouci do třetí třetiny s vedením 1:0, ale podlehl 2:4. Těsný náskok nehodlal jen bránit, vsadil na aktivní pojetí a už v úvodním střídání jej dělily centimetry od druhého gólu, když teč Daňa zacinkala na tyč. Stejný hráč z přečíslení dva na jednoho přestřelil a své šance neproměnili Hrehorčák, Hrňa, Kurovský ani Voženílek.

Na druhé straně mohl individuální akcí vyrovnat Fořt a Najman, ale Třinec měl navrch a byl odměněn. Vedení zvýšil Hudáček, když se od jeho brusle odrazil puk do branky. Rozhodčí ještě ověřili u videa, zda gólu nedosáhl úmyslným kopnutím, ale platil. Hosté se ve zbytku zápasu odhodlali k power play a Najman mohl zdramatizoval zápas, ale Mazance nepřelstil a Roman zpečetil do prázdné branky výhru domácích.

Liberec - Vítkovice 2:3 po náj.

Hokejisté Vítkovic vyhráli v Liberci 3:2 po samostatných nájezdech. Vítězný gól si připsal v rozstřelu Rostislav Marosz a dvakrát skóroval ze Ostravany americký kanonýr Peter Mueller.

Litvínov - Olomouc 5:3

Litvínov ukončil nejdelší sérii porážek pod novým trenérem Karlem Mlejnkem. V 26. kole doma přestřílel třetí Olomouc 5:3, přestože prohrával už 1:3, a zabral po třech prohrách za sebou. Hrdinou obratu se stal slovenský kanonýr Andrej Kudrna, který dal v poslední třetině dva góly a na další přihrával. V této sezoně už nasázel třináct branek.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Kladno - Karlovy Vary 4:1

Hokejisté Kladna porazili Karlovy Vary 4:1. Rytíři vykročili za plným ziskem po třech předchozích vystoupeních bez jediného bodu už v první třetině, kterou vyhráli 2:0, a Západočechy porazili doma potřetí za sebou. Shodně gól a nahrávku si v dresu vítězů připsali obránce Jake Dotchin a útočník Adam Brodecki.

Plzeň - České Budějovice 4:1

Hokejisté Plzně porazili České Budějovice 4:1 a připsali si pátou výhru za sebou. Po povedené první třetině získali Indiáni dvoubrankové vedení, které hosté dokázali pouze zkorigovat během prostřední části a po nepovedené třetí třetině prohráli již popáté z posledních sedmi zápasů. V domácím dresu se dvěma góly blýskl Petr Kodýtek, na oba mu nahrál Adrián Holešinský.

Brno - Sparta 2:6

Sparta vyhrála na ledě Brna přesvědčivě 6:2 a zaznamenal ašestou výhru s plným bodovým ziskem v řadě. Gólem a dvěma asistencemi se na ní podílel David Tomášek. Naopak Kometa prohrála šestý z posledních sedmi zápasů, poprvé v sezoně hrála doma před vyprodanou halou. Pražané se tak po polovině základní části vyhoupli na šesté místo tabulky o bod před Brno, které je sedmé.

Hradec Králové - Pardubice 4:0

Hokejisté Hradce Králové porazili doma ve východočeském derby Pardubice 4:0 a oklepali se ze série pěti proher. Finský brankář Henri Kiviaho udržel třetí čisté konto v sezoně. Dynamo po šňůře 13 výher podruhé za sebou nebodovalo a kleslo v tabulce na druhé místo o dva body za Vítkovice.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Chmielewski (Svačina, L. Hudáček), 57. L. Hudáček, 59. Miloš Roman (M. Růžička, Daňo). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 3442.

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Bulíř (Frolík), 54. Faško-Rudáš (Flynn, J. Šír) - 31. Mueller (Krieger), 44. Mueller (Mikuš), rozhodující sam. nájezd Marosz. Rozhodčí: Hribik, Horák - Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 4877.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 33. Freibergs (Estephan, Š. Stránský), 38. Zygmunt (Strejček, Freibergs), 47. Kudrna (Freibergs), 55. Kudrna (Jurčík), 60. M. Sukeľ (Kudrna) - 6. Bambula (J. Káňa, J. Knotek), 24. Olesz (Navrátil, Rašner), 37. A. Rutar (Navrátil). Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváků: 3047.

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Brodecki (Indrák, Klepiš), 18. Dotchin (Brodecki), 43. O. Bláha (Dotchin), 60. Filip - 28. Kružík (T. Rachůnek, Gríger). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 2048.

HC Škoda Plzeň - HC Motor České Budějovice 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Mertl (Rekonen, Kvasnička), 12. Kodýtek (Holešinský), 57. Kodýtek (Holešinský, Malát), 59. Suchý (Baránek, Schleiss) - 25. M. Hanzl (Gulaš, Strnad). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Malý, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4, navíc Hrabík (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4163.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Strömberg (Horký), 35. Horký (A. Zbořil, Holík) - 1. Tomášek (E. Thorell), 11. M. Jandus (Tomášek, R. Horák), 25. Dvořáček (Buchtele, D. Vitouch), 43. Safin (Konečný, Polášek), 49. R. Horák (Tomášek, E. Thorell), 51. Konečný (Safin). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Gebauer, Axman. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 26. Cingeľ (Lalancette, McCormack), 42. Zachar (Okuliar, Kalina), 42. Kelly Klíma (F. Pavlík, Jergl), 54. Okuliar (McCormack, Kevin Klíma). Rozhodčí: Jeřábek, Stano (SR) - Rampír, Synek. Vyloučení: 3:4, navíc Kevin Klíma - Vála oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 6408.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme