Hokejisté Karlových Varů po čtyřech prohrách zabrali, v dohrávce kola přestříleli Olomouc 3:2

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v dohrávce 4. kola extraligy doma nad Olomoucí 3:2 a zabrali po sérii čtyř porážek. Hanáci utrpěli teprve druhou prohru z posledních šesti duelů. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci pomohl k výhře domácích Martin Kohout.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Karlových Varů slaví gól

Hokejisté Karlových Varů slaví gól | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

Zápas se měl hrát 25. září, ale po potížích s rolbou byl kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložen. V barvách Energie se představil poprvé finský obránce Joona Huttula, který přišel po konci angažmá v Hradci Králové.

Hokejovou Spartu přebírá trenér Hořava, předposlední celek extraligy povede do konce příští sezony

Číst článek

Západočeši se už ve 3. minutě ujali vedení, když po Redlichově nahození se puk od Kohoutovy brusle dostal za Sedláčkova záda. Zvýšit mohl Beránek, ale jeho prudká střela z levého křídla se nevešla mezi tyče olomoucké branky.

Ve 22. minutě při samostatném nájezdu na Sedláčka nevyzrál Koblasa, ale o minutu později se po několika odrazech dostal k puku Redlich a střelou do růžku upravil na 2:0.

Olomouc pak zvýšila svou aktivitu, z které však vyplynula jediná větší příležitost Ondruška, kterou Lukeš včasným sklepnutím betonů zneškodnil. Ve 37. minutě se podruhé do listiny střelců zapsal Kohout, který zády k brance pohotově tečoval Havlínovo nahození od modré čáry.

Třetí třetina přinesla drama. Nástupem Lukáše do branky získali hosté nový impulz. Ve 46. minutě sebral Lukešovi čisté konto Bambula a v čase 48:17 snížil na 2:3 Strapáč, po jehož nahození od mantinelu si Huttula srazil puk do vlastní branky. Domácí těsný náskok uhájili i v 54 sekund trvající power play také díky Lukešovi.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Kohout (Redlich, Jiskra), 23. Redlich (Kohout, Jiskra), 37. Kohout (Havlín) - 46. Bambula (J. Knotek), 49. Strapáč. Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Gerát, Špůr. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 2729.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme