Východočeské derby na čele tabulky extraligy. Pardubice doma chtějí Hradci vrátit porážku

Hokejová extraliga má na programu poslední kolo před reprezentační přestávkou. V něm dojde i na vyhecovaný a divácky velmi atraktivní souboj Pardubic a Hradce. V prvním derby této sezony hradečtí vyhráli 5:2 a pardubičtí tak mají svému soupeři co vracet.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Dynama Pardubice

Stadion Dynama Pardubice | Foto: Radek Kalhous / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Pardubice se drží svého předsezonního plánu - tedy držet se do čtvrtého místa v tabulce. Východočeši jsou třetí, naposledy vyhráli v Českých Budějovicích. A znovu to byl zápas, který pardubičtí museli otáčet a prohrávali v něm. Takových soubojů už svedli Východočeši už několik. To si uvědomuje i kapitán pardubických hokejistů Jakub Nakládal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraligu čeká východočeské derby. Poslechněte si komentáře z táboru Pardubic.

„Myslím si, že fyzicky jsme na tom velmi dobře, i když všichni cítíme, že jak se blíží ta pauza, tak jí potřebujeme. Ale spíš jde mentální odpočinek. Ve fyzičce problém není, ba naopak, zároveň máme i obrovská vnitřní sílu týmu. Přestože prohráváme a cítíme, že nepodáváme výkon, jaký bychom chtěli, tak si každý uvědomuje, že síla v útoku je velká a je vždy otázka času, kdy nám to tam padne. Tím pak dostaneme velkou vzpruhu a jsme schopní ty zápasy otáčet,“ řekl Nakládal Radiožurnálu.

V nedělním derby budou mít pardubičtí výhodu domácího ledu. Souboje o nadvládu nad východem Čech jsou vždy vyhecované a atraktivní, podle Nakládala to je tentokrát umocněné ještě jednou věcí.

„Nikdy asi nebylo, že by se oběma týmům takhle dařilo, byly na čele tabulky a utkaly se v derby. Na zápas se těším, bude to mít velký náboj, obzvlášť po zápase v Hradci, kde byla skvělá atmosféra. Doufám, že bude vyprodáno a Hradci porážku vrátíme,“ připomíná Nakládal zářijový zápas, ve kterém Mountfield vyhrál 5:2.

Hokejisté Pardubic otočili zápas v Českých Budějovicích, vítězný gól Dynama vsítil Blümel

Číst článek

O emoce na ledě nebývá nouze a dá se čekat, že stejné to bude i v nadcházejícím duelu. Důležité ale bude nenechat se vyprovokovat ke zbytečným faulům.

„Poslední dobou máme trochu problémy se zbytečnými vyloučeními, to bude klíčové. Emoce k tomu patří, ale nesmíme se nechat vyprovokovat. Na druhou stranu, emoce tam musíme dát velké, protože tyto drobnosti někdy rozhodují situace před brankou, obzvláště v derby. Nemůžeme si jít jen tak zahrát a očekávat, že vyhrajeme,“ říká Nakládal.

Vyhecovaný je zápas pro diváky a taky pro hráče, ne ale pro všechny. Třeba obránce Juraj Mikuš neřeší to, že soupeřem je Hradec Králové a že jde o derby.

„Vůbec to nevnímám. Víc to berou asi kluci, kteří jsou z Pardubic a vyrostli tu. Já osobně to budu vnímat jako souboj druhého s třetím a zápas se soupeřem, který nás bude chtít obrat o body na čele tabulky,“ řekl slovenský hokejista Radiožurnálu.

Ale i když Mikuš pardubicko-hradeckou rivalitu nepociťuje, tak chce soupeři vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu. „Neradi bychom s nimi opět prohráli. Uděláme vše proto, abychom jim to vrátili a budeme klidně brát i výhru 1:0,“ říká před východočeským hokejovým derby Pardubic a Hradce pardubický obránce Juraj Mikuš.

Utkání začíná v Enteria Areně v 17 hodin.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme