Hokejisté Kladna přestříleli v úvodním duelu baráže o extraligu Vsetín 4:1, třemi body zazářil Jarůšek

Hokejisté Kladna porazili v úvodním utkání baráže o extraligu Vsetín 4:1. Dvěma góly a asistencí to zařídil útočník Richard Jarůšek. Brankář Adam Brízgala při svém návratu po zranění poprvé od 30. prosince přišel o čisté konto až 152 sekund před koncem. Druhý zápas série na čtyři vítězné se hraje ve čtvrtek od 18.00 opět v Kladně.

Kladno (Aktualizováno: 19:47 17. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Kladna se radují z třetího gólu, zcela vlevo je autor branky Richard Jarůšek

Hráči Kladna se radují z třetího gólu, zcela vlevo je autor branky Richard Jarůšek | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Rytíři nastoupili bez dvaapadesátiletého majitele Jaromíra Jágra, který ale nechyběl jako člen realizačního týmu na střídačce. Vsetín se musel obejít bez nemocné brankářské jedničky Maxima Žukova a nahradil jej Patrik Romančík, který naposledy chytal v posledním utkání základní části 1. března.

Už po 108 sekundách se dočkali Valaši přesilové hry při Sideroffově vyloučení, při němž si Brízgala poradil s šancemi Klhůfka a Roba. Na druhé straně z levé strany z úhlu přestřelil Tralmaks a Romančík potom musel zasahovat proti kapitánovi Smoleňákovi.

Kladenský gólman si poradil s Tererovou střelou a Rytíři se ubránili i při Dotchinově trestu za nesportovní chování. Domácí se neposadili při Larsenově trestu a v oslabení měl dobrou pozici z brejku Štěpán Bláha, ale minul.

Na začátku druhé části zahrozil Rob, na druhé straně pověřil Romančíka bekhendem Jarůšek. Brízgala si poradil s Matějčkovým pokusem. Ve 29. minutě se radovali z vedení domácí. Po kombinaci Tralmakse a Jarůška skóroval Filip, který po zranění naskočil do sezony až v posledním utkání základní části.

Za 164 sekund už Rytíři vedli i dvě branky. Melka nabil od zadního mantinelu na levý kruh Jarůškovi a ten prostřelil Romančíka.

Snížil mohl Klhůfek, ale Brízgalovi pomohla pravá tyč. Kladno odolalo při vyloučení Melky, který po návratu z trestné lavice ujel, ale ztroskotal na vsetínském gólmanovi. V 38. minutě se dostal do úniku Jarůšek a zvýšil už na 3:0.

Na začátku závěrečné části Brízgala zlikvidoval dvě Matějčkovy šance. Vsetín se ubránil při Martenetově trestu a v oslabení se málem natlačil do šance Hejda. Kladenský gólman udržel čistý štít i při Jonákově šanci. Romančík vytěsnil Ticháčkovu střelu po přečíslení.

V 51. minutě Smoleňák zpoza branky našel Tralmakse, jenž pojistil vítězství. Brízgalovi ještě nesebrali čisté konto Holec ani kapitán Hrňa, ale v čase 57:28 se to povedlo Matějčkovi.

Rytíři Kladno - VHK Robe Vsetín 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 29. Filip (Jarůšek), 31. Jarůšek (Melka, Frolík), 38. Jarůšek, 51. Tralmaks (Smoleňák) - 58. Matějček (Rob). Rozhodčí: Kika, Pilný - Lhotský, Thuma. Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 5200 (vyprodáno).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme