VIDEO: Zlatý gól finále. Sedmý zápas extraligy rozhodl útočník Třince, který sezonu začal v Pardubicích

V rozhodujícím 7. finále hokejové extraligy se na vítězný gól čekalo až do 84. minuty, kdy se i přes odpor dvou protihráčů prosadil třinecký David Cienciala. Jak se poslední branka celé sezony zrodila? Kde udělala pardubická obrana největší chybu a jak vlastně Cienciala dopravil puk do sítě?

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince slaví mistrovský titul

Hokejisté Třince slaví mistrovský titul | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: Profimedia

To jsou otázky pro olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa Martina Procházku, který na ně odpoví v úvodu pořadu Čistá hra v úterý od 10 hodin na Radiožurnálu Sport.

Obě branky během základní hrací doby padly ve druhé třetině. Slezané vedli od 25. minuty zásluhou trefy kapitána Petra Vrány v přesilovce, v čase 39:53 vyrovnal Ondřej Vála. O titulu nakonec rozhodl Cienciala, jenž sezonu začínal právě v dresu Dynama.

Oceláři uspěli v 16. sérii po sobě. Jako první došli k titulu v play-off výhradně s výsledky 4:3 na zápasy. Získali celkově šestý titul. Poprvé slavil Třinec v roce 2011 a potom čtyřikrát za sebou v dohraných sezonách v letech 2019, 2021, 2022 a loni.

Radiožurnál Sport, tpk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme