Zbrzdila nás vyloučení, která se nemohou stávat, litoval kouč Pardubic Zadina úvodní prohry s Třincem

Hokejisté Třince udělali první krok k zisku pátého mistrovského titulu v řadě. V úvodním finále vyhráli v Pardubicích 2:1. Oceláři na sobě vůbec nedali znát žádnou možnou únavu z náročného semifinále se Spartou a znovu ukázali, jak umí hrát právě ve vyřazovacích bojích, které jsou z celé sezony nejdůležitější.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva překonaný brankář Pardubic Roman Will, Tomáš Dvořák z Pardubic a Viliam Čacho z Třince

Zleva překonaný brankář Pardubic Roman Will, Tomáš Dvořák z Pardubic a Viliam Čacho z Třince | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Třinečtí hokejisté dál ukazují svou kvalitu ve vyřazovacích bojích. V prvním finále uspěli v Pardubicích, vyhráli 2:1 a ujali se vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali hokejisté Třince a Pardubic po úvodním duelu finále extraligy

„My jsme podali kvalitní koncentrovaný výkon po celou dobu zápasu ve všech formacích. Nakonec to vedlo ke kýženému prvnímu bodu,“ byl spokojený po výkonu v prvním finále v Pardubicích hlavní trenér třineckých hokejistů Zdeněk Moták.

O nějaké únavě Ocelářů po náročné bitvě se Spartou nemohla být ani řeč. Pokračuje třinecký útočník Andrej Nestrašil:

„Je to dvousečné, kdybychom prohráli, tak zase budeme říkat, že oni byli odpočatí a my unavení. Určitě jsme chtěli začít aktivně a trochu doufali, že si budou myslet, že jsem unavení. Nevím, jestli je to zaskočilo, nebo ne, ale naštěstí jsme dali první gól, který nás uklidnil a od toho jsme se pak odrazili,“ povídal Nestrašil.

Třinec hrál přesně, co potřeboval a co hraje už několik sezon a přináší mu úspěchy.

„Mě to absolutně nepřekvapilo, oni hráli svůj hokej, co jim funguje, a my jsme dostali blbé góly. Oni si to pak umí pohlídat,“ nebyl hrou soupeře zaskočený pardubický útočník Lukáš Radil.

Úvodní duel finále extraligy ovládli hokejisté Třince, na ledě Pardubic zvítězili 2:1

Číst článek

Zbytečná vyloučení

Co ale pardubické trenéry určitě nepotěšilo, tak byly fauly v závěru třetí třetiny, kdy místo náporu přišlo jen bránění. Potvrdil to i hlavní kouč Marek Zadina.

„Zabrzdily nás vyloučení, co jsme měli, které se nemohou stávat. Když potřebujeme zatlačit soupeře v poslední třetině, tak se necháme dvakrát vyloučit. Nedostali jsme šanci o to se porvat a výsledek zkorigovat,“ mrzelo kouče Pardubic.

Hra Třince v play-off je účelná a přináší výsledky. A jedinou cestou je ji nějakým způsobem překonat.

„Jestli chceme ten pohár, tak je musíme přetlačit a najít cestu, jak jejich hokej zlomit. Nebude to o ničem jiném, musíme víc bojovat a víc to chtít,“ říká útočník pardubických hokejistů Lukáš Radil. Druhou šanci uspět ve finále budou mít pardubičtí ve středu od 18.00 znovu ve své hale.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme