Pastrňák gólem a přihrávkou pomohl k výhře nad Carolinou, dvě branky připravil Zacha

David Pastrňák přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Bostonu 4:1 na ledě Caroliny a byl zvolen první hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč Pavel Zacha asistoval u dvou branek. Nejlepším hráčem utkání čtvrtečního programu se stal i David Rittich. Český gólman chytil 15 střel a dovedl Los Angeles k vítězství 2:1 v San Jose. Po téměř třech měsících nastoupil v soutěži David Jiříček, který s Columbusem podlehl doma New York Islanders 2:4.

New York (Aktualizováno: 8:03 5. 4. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: ČTK / AP

Boston vedl už v jedenácté minutě 3:0. Skóre otevřel Brad Marchand svým čtyřstým gólem v NHL a další dvě branky padly po akcích českých hráčů.

Nejrychlejší rvačka v dějinách NHL? Hokejisté New Yorku a New Jersey začali bitku už po dvou sekundách

Číst článek

Po Zachově přihrávce zvýšil Pastrňák, který si vybruslil z rohu kluziště a poslal puk pod horní tyč. Při třetím gólu uvolnil havířovský rodák přihrávkou z pravého kruhu do levého Dantona Heinena a ten pohotovou střelou zvýšil.

Druhou asistenci si připsal Zacha, jenž bodoval v pátém utkání v řadě (2+6).

Útočník Caroliny Jake Guentzel ve 36. minutě snížil, ale domácí zápas víc nezdramatizovali. Neprosadil se ani Martin Nečas, který vyslal tři střely na branku. Výhru Bostonu zpečetil Hampus Lindholm při hře Hurricanes bez gólmana.

Rittich měl na dosah čtvrtou nulu z posledních dvanácti startů. O čisté konto jej připravil až v předposlední minutě Klim Kostin při hře San Jose bez gólmana.

Domácí hráč sice netrefil puk ideálně, ale kotouč si našel cestu do branky po odrazu od tyčky a betonu Ritticha. Jihlavský rodák se vytáhl za stavu 2:0, když zneškodnil únik a bekhendové zakončení Filipa Zadiny.

Hokejisté Los Angeles vstřelili oba góly v úvodní třetině. Během osmnácti sekund se prosadili Adrian Kempe a Akil Thomas.

Jiříček nastupoval v NHL do začátku ledna pravidelně a nasbíral v 36 zápasech devět bodů (1+8), než jej Columbus poslal na farmu do Clevelandu.

K návratu mu pomohl i nejistý stav Adama Boqvista. Dvacetiletý obránce strávil na ledě skoro třináct minut, jednou vystřelil a jednu střelu zblokoval. Blue Jackets v úvodní třetině dvakrát smazali jednogólové manko a o výhře Islanders rozhodl ve 44. minutě Noah Dobson.

Dvacetiletý obránce strávil na ledě skoro třináct minut, během kterých jednou vystřelil a jednu střelu zblokoval. Blue Jackets v úvodní třetině dvakrát smazali jednogólové manko a o výhře Islanders rozhodl ve 44. minutě Noah Dobson.

Výsledky NHL:

Montreal - Tampa Bay 4:7, Ottawa - Florida 0:6, Washington - Pittsburgh 1:4, Carolina - Boston 1:4, Nashville - St. Louis 6:3, Minnesota - Colorado 2:5, Winnipeg - Calgary 5:2, Columbus - NY Islanders 2:4, San Jose - Los Angeles 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme