Zacha s Pastrňákem režírovali výhru nad Nashvillem, Noskova asistence New Jersey nestačila

David Pastrňák s Pavlem Zachou gólem a asistencí pomohli Bostonu k výhře 3:0 nad Nashvillem. Jednu branku v úterním programu připravil také Tomáš Nosek, jeho New Jersey však podlehlo Pittsburghu 3:6. Nebodovalo ani Chicago, které i přes 27 zákroků Petra Mrázka podlehlo Islanders 1:2. Gólman Anaheimu Lukáš Dostál proti Calgary zlikvidoval 21 střel a přispěl k výhře 5:3.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha a David Pastrňák se radují z branky

Pavel Zacha a David Pastrňák se radují z branky | Zdroj: Reuters

Boston rozhodl utkání v Nashvillu v posledních sedmi minutách základní hrací doby. První branku zápasu vstřelil v 54. minutě v oslabení Charlie Coyle. Přesně o čtyři minuty později se po spolupráci s Pastrňákem prosadil Zacha a v čase 58:39 při soupeřově risku bez brankáře si čeští útočníci role vyměnili.

Zadina s Ruttou se zapsali mezi střelce San Jose na ledě St. Louis, Pastrňák i Zacha mají asistenci

Číst článek

Pavel Zacha v závěru základní části nabral skvělou formu. V posledních čtrnácti zápasech zaznamenal 17 bodů a atakuje své kariérní maximum z minulé sezony. K jeho vyrovnání potřebuje v následujících šesti duelech nasbírat alespoň čtyři body.

Také Pastrňák má svůj na dohled svůj loňský rekord. V dosavadním průběhu sezony je s bilancí 46+58 pátým nejproduktivnějším hráčem ligy a k loňskému zápisu mu schází devět bodů.

V čele týmové produktivity má český forvard čtyřicetibodový náskok na druhého Brada Marchanda a Boston tak hlavně díky němu stíhá čelo NHL. Na vedoucí NY Rangers ztrácí jediný bod.

Důležitý zápas v boji o postup do play-off nezvládli hokejisté New Jersey. V souboji s Pittsburghem Devils absolutně nezvládli třetí třetinu, v níž inkasovali pět branek a ztratili nadějný náskok 3:1.

Penguins i díky dvěma gólům Sidneyho Crosbyho a Jevgenije Malkina vyhráli 6:3 a na osmý Washington ztrácí z jedenáctého místa tři body. New Jersey je další tři body zpět a kleslo na 13. příčku.

Deváté místo drží po obratu duelu s Chicagem NY Islanders. Newyorčané na domácím ledě dlouho nemohli najít recept na výborně chytajícího Petra Mrázka. Poprvé uspěli až ve 42. minutě, kdy Bo Horvat využil přesilovou hru.

Obrat na konečných 2:1 dokonal deset minut před třetí sirénou Simon Holmström. Švédský útočník tak ukončil patnáctizápasové čekání na gól.

Po pěti utkáních se z výhry radovali hokejisté Anaheimu. Ducks s Lukášem Dostálem v brance vyhráli na ledě Calgary 5:3 a dva body získali teprve podruhé z posledních 14 duelů.

Výsledky NHL:

Buffalo - Washington 6:2, Montreal - Florida 5:3, New Jersey - Pittsburgh 3:6, Nashville - Boston 0:3, Minnesota - Ottawa 3:2, Calgary - Anaheim 3:5, NY Islanders - Chicago 2:1, Vegas - Vancouver 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme