Slavia porazila v druhém kole ligy Teplice. O výhře rozhodla hattrickem letní posila Schranz

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v předehrávce 2. kola první ligy v Teplicích 3:1. Obhájci titulu vyhráli i druhý zápas nové sezony, protáhli neporazitelnost v nejvyšší soutěži už na 48 utkání a úspěšně se naladili na středeční úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů v Budapešti proti Ferencvárosi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní posila Slavie Ivan Schranz rozhodl o vítězství Pražanů hattrickem.

Letní posila Slavie Ivan Schranz rozhodl o vítězství Pražanů hattrickem. | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

O vítězství Slavie rozhodla při jubilejním 100. startu v české lize premiérovým hattrickem v soutěži a prvními brankami v červenobílém dresu slovenská letní posila Pražanů Ivan Schranz. Za domácí se v závěru úvodního dějství po zaváhání brankáře Ondřeje Koláře prosadil David Černý. Teplice v lize neporazily Slavii už 14 utkání po sobě a po dvou kolech jsou bez bodu.

Slavia nastoupí ve třetím předkole Ligy mistrů proti maďarskému Ferencvárosi. Utkají se příští středu

Číst článek

Poprvé v sezoně nastoupil ve slávistické základní sestavě reprezentant Ševčík, naopak další účastník nedávného mistrovství Evropy kapitán Bořil stále není stoprocentně fit. Ze zdravotních důvodů scházel i útočník Kuchta a ani na lavičce opět nebyla nedávná ofenzivní posila Pražanů Krmenčík.

Červenobílí, kteří minule v Teplicích jen remizovali 1:1, měli podle předpokladů od začátku převahu a ve 22. minutě otevřeli skóre. Po Oscarově centru se zblízka hlavičkou prosadil Schranz a připsal si první soutěžní gól za Slavii.

Chvíli nato hlavičkoval Bah mimo a ve 32. minutě vychytal domácí brankář Grigar další z letních posil Pražanů Plavšiče. To slávistický gólman Kolář si ve 43. minutě počínal mnohem hůře. V rohu vápna začal nepochopitelně kličkovat proti Ledeckému, domácí útočník ho o míč obral a přihrál Černému, který trefil odkrytou branku.

Premiérový hattrick

Favorit si ale ještě do přestávky vzal vedení zpět. Oscar v první minutě nastavení opět z levé strany našel Schranze a ten střelou z druhé vlny překonal Grigara. Slovenský reprezentant potřetí v české lize skóroval dvakrát v jednom utkání.

Sparta v odvetě porazila Rapid Vídeň 2:0. Zajistila si tak minimálně účast v základní skupině Evropské ligy

Číst článek

Čtyři minuty po pauze mohl zvýšit navrátilec z hostování Musa, který nečekaně nastoupil v základní sestavě, ale domácí gólman zasáhl. Na opačné straně částečně odčinil v 53. minutě své předchozí zaváhání Kolář, když famózně zblízka vychytal Černého.

Po necelé hodině hry mohl postupovat sám na domácí branku Musa, ale předkopl si míč. Stanciu poté nepřehodil Grigara a v 74. minutě zatím neúspěšně útočil na hattrick Schranz, jenž zblízka hlavou přestřelil.

V 79. minutě mohl srovnat po akci dvou střídajících hráčů a Marešově přihrávce Kodad, ale jeho pokus srazil na roh vracející se Stanciu. Chvíli poté Slavia definitivně rozhodla. Po Laňkově zaváhání získal v 81. minutě míč Olayinka a připravil gól pro Schranze, který zkompletoval premiérový hattrick v české lize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme