Součkův spoluhráč Rice vyměnil West Ham za Arsenal, záložník přestoupil za rekordní sumu

Anglický fotbalista Declan Rice přestoupil podle očekávání z West Hamu do Arsenalu. Dokončení transferu potvrdili zástupci Gunners, přesné finanční podmínky ale nezveřejnili. Podle BBC Arsenal za reprezentačního záložníka zaplatí odstupné 100 milionů liber, s bonusy se může částka vyšplhat až na rekordních 105 milionů (asi 2,9 miliardy korun).

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Declan Rice

Declan Rice | Foto: Jason Cairnduff | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Rice tak minimálně vyrovnal dosavadní rekord Jacka Grealishe, který byl dosud nejdražším anglickým hráčem v historii Premier League. Primát držel od léta 2021, kdy něj Manchester City zaplatil 100 milionů liber Aston Ville.

V Arsenalu Rice nahradí Granita Xhaku. Švýcarský reprezentant přestoupil minulý týden do Bayeru Leverkusen.

Odchod dlouholeté opory už dopoledne oficiálně potvrdil West Ham, který již dříve dal Ricemu svolení absolvovat v Arsenalu lékařskou prohlídku. Na sociálních sítích oznámil, že spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala v klubu skončil.

Rice přišel do West Hamu v roce 2014 z akademie Chelsea a vypracoval se v klíčového hráče „Kladivářů“. Od svého debutu za A-tým v květnu 2017 sehrál 245 soutěžních zápasů, v předchozí sezoně dovedl tým jako kapitán k triumfu v Evropské konferenční lize. Za reprezentaci Rice odehrál 43 zápasů a dal tři góly.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme