Čvančara jde ze Sparty do Mönchengladbachu. Bundesligovému celku se upsal na pět let

Český fotbalista Tomáš Čvančara přestoupil z pražské Sparty do Mönchengladbachu. Dvaadvacetiletý reprezentační útočník podepsal s německým bundesligovým klubem smlouvu do 30. června 2028. Oba týmy o transferu informovaly na svých internetových stránkách.

Mönchengladbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Čvančara přestoupil do Sparty v prosinci 2021

Tomáš Čvančara přestoupil do Sparty v prosinci 2021 | Zdroj: Profimedia

Přestupovou částku kluby podle tradice nezveřejnily. Sparta uvedla, že Čvančaru uvolnila za mimořádných finančních podmínek. Podle spekulací médií by úřadující ligový mistr mohl za českého reprezentanta inkasovat v přepočtu více než čtvrt miliardy korun plus další částku za bonusy.

Očekávaný transfer je skutečností. Fotbalista Černý si zahraje Bundesligu, přestupuje do Wolfsburgu

Číst článek

Čvančaru čeká druhé zahraniční angažmá, v mládeži v roce 2019 působil v italském Empoli, kde nastupoval za výběr do 19 let. Do Sparty přestoupil předloni v prosinci z Jablonce a zaznamenal v jejím dresu 24 soutěžních branek. V uplynulé sezoně 12 ligovými góly pomohl Letenským k prvnímu titulu po devíti letech, v závěru ročníku kvůli zranění nehrál.

Čvančara je z angažmá v desátém celku minulé sezony německé ligy nadšený. "Je skvělé být tady. Borussia má skvělý stadion. Už se nemůžu dočkat, až začnu pořádně trénovat, hrát tady a také dávat góly," prohlásil Čvančara.

Borussia si od něj hodně slibuje. "Tomáš je nebezpečný útočník a také má velkou rychlost. Přestože je ještě mladý, v profesionálním fotbale se už etabloval a v uplynulé sezoně poskočil do dospělé reprezentace. Je to velmi ambiciózní hráč a moc chtěl k nám do Borussie," uvedl sportovní ředitel německého klubu Roland Virkus.

Pozvánka do reprezentace

Povedené výkony v uplynulé sezoně vynesly Čvančarovi první pozvánku do národního A-týmu. Za reprezentaci si dosud připsal dva starty a při premiéře také jeden gól. Vedle Sparty a Jablonce působil Čvančara také v Opavě a na Vyšehradě, v mládeži mimo jiné hrával za rivala Letenských ze Slavie. Českou nejvyšší soutěž opouští s bilancí 73 zápasů a 25 gólů.

Sparta Čvančarovým odchodem přišla před vstupem do kvalifikace Ligy mistrů o jednu z hlavních útočných opor. Sportovní ředitel Tomáš Rosický ve čtvrtek v rozhovoru s novináři připustil, že v případě dotažení přestupu budou Letenští hledat náhradu. Média spekulují, že se Pražané zajímají o Nigerijce Victora Olatunjiho z Liberce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme