Bitva gigantů nemá vítěze. Real remizoval v úvodním semifinále Ligy mistrů s Manchesterem City

Fotbalisté Realu Madrid v úvodním semifinále Ligy mistrů remizovali na svém hřišti s Manchesterem City 1:1. Domácí obhájce titulu poslal do vedení v 36. minutě útočník Vinícius Júnior, v 67. minutě srovnal záložník Kevin De Bruyne. Odveta se odehraje ve středu 17. května.

Madrid (Aktualizováno: 23:15 9. 5. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gól Realu Madrid proti Manchesteru City vstřelil Vinícius Júnior. Na vítězství to nestačilo

Gól Realu Madrid proti Manchesteru City vstřelil Vinícius Júnior. Na vítězství to nestačilo | Foto: Juan Medina | Zdroj: Reuters

Real šel v repríze loňského semifinále, po kterém následně celou soutěž ovládl, na rozdíl od obou posledních vzájemných duelů do vedení. „Citizens“ ale nakonec prodloužili sérii neporazitelnosti na 21 soutěžních utkání.

Utkání jsme sledovali online

Číst článek

Manchester vstoupil do utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině přinutil domácího gólmana Courtoise ke čtyřem zákrokům. Belgický reprezentant si poradil s nebezpečnou střelou krajana De Bruyneho, Rodriho dalekonosným pokusem i dvěma zakončeními nejlepšího střelce soutěže Haalanda.

Real naopak z jediné střely na bránu vytěžil úvodní branku. V 36. minutě vyvezl Camavinga míč z vlastní poloviny, posunul ho na Viníciuse Júniora a ten ho z 20 metrů nekompromisně napálil do horní poloviny brány. Dvaadvacetiletý Brazilec potvrdil sedmým gólem v aktuálním ročníku Ligy mistrů pozici nejlepšího střelce týmu.

Po změně stran se hra více otevřela a oba celky si vytvářely nebezpečné příležitosti. V 50. minutě po pohledné kombinaci vychytal Benzemu brankář Ederson. Záhy na druhé straně De Bruyne neprostřelil z úhlu Courtoise.

Přesný De Bruyne

Belgický špílmachr se svého druhého zásahu v této sezoně milionářské soutěže dočkal v 67. minutě. Gündogan mu těsně za pokutovým územím připravil míč ideálně proti noze a De Bruyne se trefil přízemní ránou přesně k tyči. Real inkasoval v Lize mistrů po třech zápasech a 413 minutách hry.

V 78. minutě se blýskl Ederson reflexivním zákrokem proti Benzemově hlavičce a brazilský gólman si poradil i v závěru s ránou střídajícího Tchouaméniho. Duel dvou šampionů svých zemí, kteří jsou v semifinále LM potřetí za sebou, tak další branku nenabídl.

Vítěz dvojzápasu se ve finále 10. června v Istanbulu utká s lepším z dvojice milánských velkoklubů AC a Interu. Úvodní italský souboj se odehraje ve středu.

Úvodní utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Manchester City 1:1 (1:0)
Branky: 36. Vinícius Júnior - 67. De Bruyne. Rozhodčí: A. Dias - Soares, Ribeiro (všichni Portug.) - Irrati (video, It.). ŽK: Kroos, Camavinga, Ancelotti (trenér) - Gündogan, Silva. Diváci: 63 485.
Sestavy:
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Modrič (87. Nacho), Kroos (84. Tchouaméni) - Rodrygo (81. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.
Manchester City: Ederson - Walker, Stones, R. Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Silva, Haaland, Grealish. Trenér: Guardiola.

mim, rej, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme