Přípravy na fotbalovou ligu pokračují. V Jablonci si generálkou prošli hráči, pořadatelé i novináři

Jablonečtí fotbalisté zdolali v posledním přípravném utkání před restartem nejvyšší soutěže Varnsdorf 2:1. Týden před ligou si vyzkoušeli, jaké to bude hrát o body před prázdnými ochozy. A testem si prošli také novináři. I oni budou muset při ligových duelech počítat s výrazným omezením pro svou práci.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink fotbalistů Jablonce

Trénink fotbalistů Jablonce | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

„V provozu nejsou vnitřní prostory stadionu ani zázemí pro novináře,“ řekl Radiožurnálu mluvčí jabloneckých fotbalistů Martin Bergman. Do hlediště mohou kluby pustit jen omezený počet zástupců sdělovacích prostředků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Jablonce mají za sebou ligovou generálku. Více v příspěvku Pavla Petra

„Podle prozatímních čísel z manuálu, která jsou platná do 25. května, je to dvanáct píšících novinářů, zástupci Českého rozhlasu a držitelé vysílacích televizních práv. Dohromady asi třicet lidí,“ vysvětlil Bergman.

Oba týmy do zápasu nastoupily přesně podle instrukcí, tedy zvlášť. Hráči si nepodávali ruce, nezdravili se s rozhodčími. Jen čekali na zahájení hry. Po devadesáti minutách fotbalisté zmizeli v kabinách a novináři vyčkávali na rozhovory.

‚Rozhodčí budou testováni nejčastěji.' Komise nechce situaci před restartem fotbalové ligy podcenit

Číst článek

„Pozápasový režim je takový, že se koná tisková konference s trenérem a následně ve stejné místnosti rozhovor s hráčem, za přísných hygienických opatření. Tisková konference může trvat maximálně patnáct minut,“ dodal jablonecký tiskový mluvčí.

Takový čas tentokrát nutný nebyl. Kromě trenéra Petra Rady odpovídal na otázky ještě obránce Jakub Jugas, oba přišli s rouškami na ústech. Mikrofony měly svá místa na selfie tyčích.

„Roušky jsou nakázané, stejně tak odstupy. Hráči mohou sedět na tribuně, tak jako v Německu, nevidím v tom problém,“ řekl jablonecký kouč po utkání, které jeho tým vyhrál 2:1.

Úterní přípravná utkání:
FK Jablonec - Varnsdorf 2:1 (2:0)
Branky: 18. Sýkora, 40. Považanec - 48. Barac.

Sparta Praha - Viktoria Žižkov 3:3
Branky: Sáček, Tetteh, Dočkal - Bazal, Nešický, Súkenník.

1. FC Slovácko - Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 61. Zajíc.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme