Škoda vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Gólem z penalty zmírnil porážku Rizesporu

Útočník Milan Škoda vstoupil do Klubu ligových kanonýrů se 100 vstřelenými góly v nejvyšších soutěžích. Čtyřiatřicetiletý fotbalista Rizesporu se jubilejní branky dočkal v zápase 28. kola turecké ligy v Antalyasporu, kde proměněnou penaltou v deváté minutě nastavení zmírnil porážku hostů na 1:3. Trefil se i obránce Trabzonsporu Filip Novák, který přispěl k remíze 2:2 na půdě Alanyasporu.

Ankara Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda při nešťastné srážce s brankářem Fernandem Muslerou

Milan Škoda při nešťastné srážce s brankářem Fernandem Muslerou | Foto: ABACA/AA/ABACA | Zdroj: ČTK

Škoda nastřílel během působení v Bohemians 1905 a Slavii 94 ligových gólů. Po lednovém přestupu z Edenu do Rizesporu přidal dalších šest zásahů v 11 zápasech.

Kdybych dal stý gól za Slavii, užil bych si to jinak, říká kanonýr Milan Škoda

Číst článek

Rodák z Prahy se trefil ve druhém utkání turecké ligy po sobě, minule pomohl k výhře 2:0 nad mistrovským Galatasarayem. Patnáctý Rizespor však tentokrát zaváhal a má v tabulce pouze bodový náskok na sestupové pásmo.

Škoda se stal 74. členem Klubu ligových kanonýrů. Ten založila redakce časopisu Gól v roce 1972 a původně sdružoval všechny fotbalisty, kterým se v domácí nejvyšší soutěži podařilo nastřílet aspoň 100 gólů.

Od počátku roku 1991 se započítávají i branky zaznamenané v ostatních evropských nejvyšších ligách. V listopadu 2016 došlo k další změně pravidel a započítávají se i góly v zahraničí před rokem 1991, což přineslo devět nových členů. Pořadí suverénně vede legendární střelec Slavie Josef Bican s 447 zásahy, druhý je Vlastimil Kopecký (252) a třetí David Lafata (204).

Turecká fotbalová liga - 28. kolo:
Alanyaspor - Trabzonspor 2:2 (druhý gól hostů Novák), Antalyaspor - Rizespor 3:1 (za hosty Škoda z pen.).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme