Manchester United po interním vyšetřování propustil Greenwooda. Proti útočníkovi protestovali i fanoušci

Fotbalista Mason Greenwood končí po interním vyšetřování v Manchesteru United. Klub oznámil na svém webu, že se s Greenwoodem dohodl na ukončení spolupráce. Anglický fotbalista byl v klubu suspendován od loňského ledna, kdy byl obviněn z pokusu o znásilnění.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mason Greenwood

Mason Greenwood | Foto: Mike Hewitt | Zdroj: Reuters

„Všichni včetně Masona si uvědomují obtíže spojené s obnovením jeho kariéry v Manchesteru United. Proto jsme se vzájemně dohodli, že by bylo nejvhodnější, aby tak učinil mimo Old Trafford, a my nyní budeme s Masonem pracovat na dosažení tohoto výsledku,“ uvedl klub v pondělním oficiálním prohlášení.

Fotbalistu Greenwooda zadržela policie kvůli podezření z napadení přítelkyně, United ho vyřadili z kádru

Číst článek

Na Greenwooda podala trestní oznámení v loňském lednu jeho bývalá přítelkyně. 2. února letošního roku ale obžaloba veškerá obvinění stáhla.

Samotný klub od té chvíle vedl interní vyšetřování, jehož výsledek chtěl prezentovat před začátkem letošní sezony. Podle The Athletic měl finální rozhodnutí oznámit výkonný ředitel Richard Arnold s tím, že Greenwood v klubu zůstane. Z toho však nakonec sešlo. 

„Na základě důkazů, které jsme měli k dispozici, jsme dospěli k závěru, že materiály zveřejněné na internetu neposkytovaly úplný obraz a že Mason nespáchal trestné činy, z nichž byl původně obviněn. Jak však Mason veřejně přiznal, dopustil se chyb, za které přebírá odpovědnost,“ zastal se částečně klub dnes už svého bývalého hráče.

Proti možnému Greenwoodovu setrvání v klubu začali mohutně protestovat fanoušci. Nejvýrazněji pak 14. srpna, když se sešli před úvodním zápasem sezony před stadionem Old Trafford.

Protest fanynek a fanoušků proti návratu Greenwooda do klubu | Zdroj: Profimedia

Roli hrálo i mistrovství světa žen, kde se dostala anglická reprezentace i se třemi hráčkami Manchesteru United do finále turnaje.

Vedení klubu mělo s rozhodnutím čekat, až se hráčky po nedělním finále vrátí, aby s nimi rozhodnutí prokonzultovalo. Mezi tím se Mary Earpsová, Katie Zelemová a Ella Tooneová staly terčem petic, ve kterých je naopak Greenwodovi příznivci žádali, aby hráčům návrat schválily.

Nakonec však rozhodla mohutná nevole většiny fanoušků, kteří si návrat fotbalisty s pošramocenu pověstí nedokázali představit. Greenwood v klubu končí a hledá si nové angažmá.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme