I přes náročný program jsme měli na hřišti skvělý pohyb, těší Koubka po triumfu nad Slavií

Fotbalisté Plzně ovládli ligový šlágr se Slavií poměrem 1:0 a znemožnili tak Pražanům návrat do čela tabulky před Spartu. Zápas rozhodl jedinou trefou v 87. minutě domácí záložník Pavel Šulc. V souboji trenérů tak měl opět navrch zkušenější Miroslav Koubek, který si připsal nad Jindřichem Trpišovským šestou výhru z osmi zápasů.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

„Žádné kouzlo nemám. Určitě bych to nezveličoval. Na každý zápas se snažím připravit tým na základě analýzy soupeře. Samozřejmě, když se vám daří proti silným soupeřům, tak z toho máte radost,“ těšilo po další výhře nad Slavií domácího kouče Miroslava Koubka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Plzně Miroslava Koubka a kouče Slavie Jindřicha Trpišovského po šlágru 28. kola

Jeho tým za celý zápas nepustil svěřence Jindřicha Trpišovského do žádné vyložené šance. „Zápas se rozhoduje v boxech a tam musíte hrát na hraně. V soupeřově vápně musíte chtít rozhodnout a tam jsme toho předvedli málo,“ mrzelo trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského.

Skvělý pohyb Viktoriánů

Jeho svěřenci prováhali šanci vrátit se do čela tabulky před Spartu a nevyužili únavy Viktorie Plzeň po náročném čtvrtečním pohárovém duelu s Fiorentinou. „I když Plzeň protočila nějaké hráče, tak v nohách měla těžký program. Z naší strany to bylo pohybově slabé,“ litoval Jindřich Trpišovský.

Slavia se na čelo fotbalové ligy nevrátí, v Plzni prohrála 0:1. Patnáctým gólem v sezoně rozhodl Šulc

Číst článek

Naopak Miroslava Koubka kondice jeho svěřenců v náročném závěru sezony potěšila. „Jsem velmi mile překvapen. Z hlediska intenzity, soubojů a běžeckých výkonů to bylo po čtvrtku vydařené,“ chválil plzeňský kouč.

Plzeň navíc proměnila jedinou střelu na bránu ve vítězný gól, z práce Tomáše Chorého profitoval Pavel Šulc. 

„Chystali jsme se na situace, kdy budou hrát dlouhé míče na Chorého, který to bude rozdávat na hráče, kteří ho doplní z druhé vlny. Hlavně Šulc, a my z toho nakonec dostaneme gól,“ posteskl si trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Nepříznivá bilance slávistického kouče s Miroslavem Koubkem se po prohře ve Štruncových sadech ještě zhoršila.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme