VIDEO: Adept na gól sezony. Ostravský Ewerton napodobil Schicka a trefil se z vlastní poloviny

Fotbalisté Ostravy remizovali ve 28. kole první ligy ve slezském derby s Karvinou 2:2. Domácí po gólech svého nejlepšího střelce v sezoně nejvyšší soutěže Ewertona dvakrát vedli, ale soupeř vždy odpověděl brankami Martina Regáliho a Andrije Ražnatoviče. Především první gól brazilského křídelníka byl unikátní, trefil se totiž z vlastní poloviny hřiště.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sedmadvacetiletý fotbalista se starty i ze slovenské nejvyšší soutěže předvedl povedený přehled o hře. Po přebrání míče na vlastní polovině zaregistroval brankáře Karviné Dominika Holce mimo své vyznačené území a rozhodl se jej překvapit dalekonosnou střelou zpoza půlicí čáry.

Baník ale i přes gólovou parádu brazilského křídelníka nenavázal na minulé tři ligové výhry. Na obě jeho trefy zvládli karvinští fotbalisté zareagovat, nejprve zásluhou Martina Regáliho a pak se zpoza vápna trefil Černohorec Andrij Ražnatovič.

Baník přesto zvýšil svůj náskok na čtvrtém místě tabulky na čtyři body. Trenér ostravských Pavel Hapal ale s finálním výsledkem spokojený nebyl.

„Souhra výsledků je taková, že jsme náskok zvýšili ještě o bod, ale samozřejmě, že nás domácí remíza s Karvinou mrzí a jsme zklamaní,“ řekl trenér Ostravy Pavel Hapal na tiskové konferenci.

Ostrava doma v lize s Karvinou ve čtyřech z posledních pěti utkání nezvítězila. Před vlastními diváky nevyhrála osm z minulých devíti duelů v nejvyšší soutěži a v sezoně tam získala jen 19 z celkových 44 bodů.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme