‚Klubu jsem odevzdal všechno.‘ Turínská legenda Chiellini se po osmnácti letech loučí s Juventusem

Věk nezastavíte, ani když patříte mezi nejlepší fotbalové obránce světa. Giorgio Chiellini oznámil, že nebude pokračovat v Juventusu. Sedmatřicetiletý stoper v pondělí odehraje v dresu „Staré dámy“ poslední domácí utkání. V nejslavnějším klubu italské ligy působí od roku 2004. Jeho další kroky by měly vést do americké MLS.

Turín (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Giorgio Chiellini se po sezoně s Juventusem rozloučí

Giorgio Chiellini se po sezoně s Juventusem rozloučí | Foto: Massimiliano Ferraro/NurPhoto | Zdroj: Reuters

Giorgio Chiellini se v Juventusu stal jednou z největších legend poslední dekády. Byl u toho, když klub po korupční aféře a pádu do druhé soutěže postoupil s Pavlem Nedvědem, Buffonem, Del Pierem a dalšími srdcaři zpět do Serie A. 

Přehrát

00:00 / 00:00

S Juventusem se loučí italská ikona poslední dekády, stoper Giorgio Chiellini má namířeno do USA

V nejvyšší italské fotbalové lize získal zkušený obránce se Starou dámou devět titulů. Pětkrát vyhrál domácí pohár i superpohár. A dvakrát si v černo-bílém dresu zahrál finále Ligy mistrů. Italský mistr Evropy odehraje za Juventus poslední domácí zápas v pondělí proti Laziu Řím.

„Vždy jsem klubu odevzdal úplně všechno a doufám, že jsem tady něco zanechal. V pondělí se rozloučím s domácím stadionem a potom, pokud ještě budu fit, tak možná nastoupím i venku proti Fiorentině. Pak předám žezlo mladším,“ řekl Giorgio Chiellini v rozhovoru pro italský Sport Mediaset.

„Jsem stoprocentně rozhodnutý a zároveň šťastný, že končím na té nejvyšší úrovni. Vždycky jsem říkal, bych nechtěl odcházet kvůli tomu, že na to už nemám,“ dodal stoper, který za Juventus odehrál přes 400 zápasů, ve kterých vstřelil 27 gólů.

Ve své poslední sezoně ale poprvé za posledních 10 let nedosáhl s turínským celkem na žádnou trofej. V Serii A mohou „Bianconeri“ skončit nejlépe třetí, v Lize mistrů vypadli už v osmifinále a ve finále italského poháru zase podlehli ve středu Interu Milán 2:4.

Come già sapete questa sarà la mia ultima stagione in bianconero.
Per tutti voi tifosi che siete sempre stati al mio fianco, vi aspetto Lunedì sera allo Stadium o da casa per gioire e festeggiare con me tutti questi anni di passione bianconera.
Vi voglio bene

Giorgio

11:44 – 12. 05. 2022

2123 20674

„Odcházím s pocity radosti a vyrovnanosti. A samozřejmě pořád budu ten největší fanoušek Juventusu. Když jste v takovém klubu tolik let, tak to ve vás něco zanechá. Ten tým zůstane ve vašem nitru,“ řekl hrdě Chiellini.

Podle informací serveru The Athletic se o legendárního obránce zajímá Los Angeles FC, které je aktuálně na prvním místě americké MLS.

Lukáš Kaleta, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme