Nebát se je kopnout, překvapil Vydra. ‚Není to o jejich komentářích,‘ reagují Angličané

Čeští fotbalisté v pátek začnou bojovat o postup na mistrovství Evropy. Od 20.45 nastoupí ve Wembley proti domácím Angličanům, největším favoritům kvalifikační skupiny. Semifinalisté posledního světového šampionátu věří ve své kvality a nechtějí se nechat rozhodit ani lehkou provokací z tábora soupeře.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Anglie Jordan Pickford.

Brankář Anglie Jordan Pickford. | Foto: Steven Paston | Zdroj: ČTK/AP

„Nebát se je třikrát čtyřikrát kopnout,“ říkal na reprezentačním srazu Matěj Vydra.

Český útočník sice svá slova nemyslel úplně smrtelně vážně, ale k Angličanům doputovala. Tím spíš, že je český útočník, na britských ostrovech o něco známější, protože hraje Premuier League za Burnley.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nebát se je kopnout, překvapil Vydra před Anglií. ‚Není to o jejich komentářích,‘ reagují Angličané

Někteří reportéři dávali do titulků vzkazy o slabším obránci nebo okopávání kotníků. A ptali se na názor i gólmana Jordana Pickforda.

„Ne, komentáře jsem neviděl. Myslím, že jako tým víme, jak dobří jsme a jak jsme schopní vyhrávat zápasy. Mohou si klidně něco říkat, ale my se musíme zaměřit na sebe a získat tři body. Je to všechno o nás a ne o jejich komentářích“, řekl „objev“ posledního světového šampionátu gólman Pickford.

A vysvětlování v Anglii čekalo i českého záložníka Vladimíra Daridu.

„Matěj tohle samozřejmě řekl, ale myslím, že to myslel tak, že budeme chtít hrát agresivně. Není to tak, že bychom chtěli tu chtěli nastoupit a hrát nějak zákeřně. Všechny zákroky budou v rámci fair play,“ říkal Darida.

Angličané jsou v úvodním kvalifikačním střetnutí velkými favority, ale právě velkého očekávání na domácí straně by mohli svěřenci kouče Jaroslava Šilhavého využít.

Jsou to hráči světové extratřídy, uvědomuje si gólman Jiří Pavlenka kvalitu fotbalistů Anglie

Číst článek

„Všichni budou chtít vidět vítězství a dobrý začátek kvalifikace, zvlášť po tom mistrovství světa. Takže myslím, že když se ten zápas českému týmu podaří a bude dlouho držet naději na dobrý výsledek, tak se klidně může stát, že se na kopačky domácích vloudí nervozita,“ myslí si gólman Arsenalu a bývalý reprezentační brankář Petr Čech.

Aby ale mohli Češi favorita zaskočit, potřebují sebevědomí nejen před zápasem, ale i během duelu.

„Věřím tomu, že byť je soupeř silný a je tu úžasné prostředí, že odehrajeme s Anglií dobrý zápas,“ přeje si kouč Jaroslav Šilhavý.

Jak se jim to bude dařit, se dozvíme v pátek ve 20.45. Na iROZHLAS.cz nabídneme online přenos, na Radiožurnálu si budete moct pustit živé vysílání.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme