Na návrat fotbalu o víkendu to nevypadá, komentuje aktuální dění předseda Ligové asociace

Kauza kolem odvolání ministra zdravotnictví Romana Prymuly za hnutí ANO zpomalila návrat českého profesionálního sportu. V nejistotě je i fotbal, který chtěl restartovat přerušený ročník už o tomto víkendu. O momentálním stavu jednání se pro Radiožurnál rozpovídal předseda Ligové asociace Dušan Svoboda.

Praha (Aktualizováno: 7:55 27. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda

Předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda | Foto: Martin Sekanina / CNC | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Už o víkendu chtěla Ligová fotbalová asociace znovu nastartovat přerušený ročník nejvyšší soutěže. Jednání ale zpomalila kauza kolem odvolání ministra zdravotnictví Romana Prymuly za hnutí ANO. O restartu ale zatím žádné pozitivní zprávy Svoboda nemá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká předseda Ligové asociace k možnému restartu fotbalové ligy

„Bohužel aktuálně nemám žádné nové a povzbuzující informace. My jsme 19. října poslali na ministerstvo zdravotnictví žádost o udělení výjimky, abychom mohli soutěž o víkendu začít hrát. V pondělí jsme adresovali na ministerstvo dotaz, jak to s naší žádostí vypadá. Bohužel nemáme zatím odpověď. Zítra se budeme snažit zástupce ministerstva kontaktovat znovu, abychom věděli, jestli ta šance o víkendu hrát je, nebo není,“ řekl Radiožurnálu Svoboda.

„Náznaky jsou spíš takové, že to na návrat už teď o víkendu nevypadá. Zatím nemáme nějaký seznam opatření, která musíme splnit, abychom mohli ligu znovu začít hrát. Samozřejmě chápu, že epidemiologická situace v České republice je taková, jaká je,“ doplnil informace Svoboda.

Důvod neznámý

Rozhodnutí, proč se nejvyšší fotbalová soutěž v Česku 4. října přerušila však dodnes nechápe. „Důvod, proč zejména fotbalová profesionální soutěž byla ukončena, nechápu doteď. I když jsem se snažil získat odpověď, nikdo mi to nebyl schopen nějak vysvětlit. My jsme připraveni udělat cokoliv, abychom mohli soutěž rozehrát,“ kroutí hlavou představitel nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže.

„Chápu počty pozitivně testovaných lidí každý den, na druhou stranu v Evropě známe země, kde jsou desítky tisíc pozitivně diagnostikovaných také a tam se jakékoliv profesionální ligy za dodržování velmi přísných opatření mohou hrát. U nás ne,“ doplnil Svoboda.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme