Plzni bude v obhajobě titulu pomáhat reprezentační útočník Vydra, klub posílil i Květ z Bohemians

Reprezentační útočník Matěj Vydra posílil lídra nejvyšší soutěže Plzeň. Třicetiletému fotbalistovi v létě skončila smlouva v anglickém Burnley a na podzim byl bez angažmá. Na západě Čech podepsal kontrakt na dva a půl roku. Tým kouče Michala Bílka posílil i záložník Roman Květ, který přichází po povedeném podzimu v dresu Bohemians. Viktoria o tom informovala na klubovém webu.

Plzeň (Aktualizováno: 18:05 19. 12. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Matěj Vydra

Fotbalový útočník Matěj Vydra | Foto: News Images | Zdroj: Reuters

Jihlavský odchovanech Vydra působil v české lize naposledy před 12 lety, kdy v sezoně 2009/2010 nastupoval za Baník Ostrava. Následně zamířil do italského Udinese, odkud se v roce 2012 přesunul do Anglie.

Slavia má zaplatit pokutu čtvrt milionu korun, etická komise potrestala i sportovního ředitele Bílka

Číst článek

Tam nastupoval za Watford, West Brom, Reading nebo Derby County a sezoně 2017/2018 se stal nejlepším střelcem druhé nejvyšší anglické ligy. Poslední čtyři roky pak strávil v nejvyšší soutěži s týmem Burnley. Po operaci kolene, na kterou musel v závěru loňské sezony, mu skončila smlouva a byl volným hráčem.

„Matěj Vydra se samozřejmě vrací po zranění kolene, nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa. Přeju mu, aby se mu v našem dresu dařilo,“ doplnil Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

Šestačtyřicetinásobný český reprezentant byl spojován s přestupem do řeckého Arisu Soluň, díky rychlým jednáním ale nakonec míří do Viktorie.

„Když se naskytla možnost získat takto kvalitní posilu do ofenzivy, ihned jsme reagovali a jsme velmi rádi, že můžeme Matěje přivítat v našem týmu,“ popsal Daniel Kolář, sportovní ředitel Západočechů.

Do týmu obhájců titulu přichází rovněž záložník Roman Květ z Bohemians 1905, který by měl v Doosan Areně nastupovat následující tři roky. V zelenobílém dresu zaznamenal čtyřiadvacetiletý fotbalista životní podzim, ve kterém nastřílel 9 branek a další 2 připravil.

„Roman Květ je v ideálním fotbalovém věku a zaujal nás svými výkony, kdy na podzim patřil mezi výrazné postavy svého týmu. Navíc měl i skvělá čísla, dokázal se prosazovat v zakončení,“ okomentoval příchod nové posily Kolář.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme