Gólman za miliardu. Manchester United získal posilu z Interu Milán, do branky míří Onana

Manchester United dokončil očekávaný přestup brankáře Andrého Onany z Interu Milán. Za sedmadvacetiletého kamerunského fotbalistu zaplatí 51 milionů eur (1,21 miliardy korun) plus další až čtyři miliony eur na bonusech, uvedla BBC. Onana podepsal smlouvu do roku 2028. Klub oznámil jeho příchod na twitteru.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

André Onana

André Onana | Zdroj: Reuters

Onana naváže na úspěšnou spolupráci s trenérem Erikem ten Hagem, pod kterým získal v Ajaxu Amsterdam tři nizozemské tituly. V brance Manchesteru nahradí Španěla Davida de Geu, který opustil Old Trafford po 12 letech.

„Přestoupit do Manchesteru United je neskutečná pocta. Tvrdě jsem celý život dřel, abych se sem dostal, a překonal jsem řadu překážek,“ uvedl Onana.

K novým spoluhráčům se připojí na turné v USA. Tam už nevyrazil s United český brankář Matěj Kovář, jenž odchytal v úvodu přípravy za Manchester dva zápasy. Nyní by se mohl vrátit do pražské Sparty, kde hostoval v minulé sezoně a pomohl jí k mistrovskému titulu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme