Jsem za tu zkušenost rád, říká po konci v Portugalsku brankář Trmal. O místo zabojuje v Mladé Boleslavi

Fotbalisté Mladé Boleslavi výrazně obměnili svůj kádr. Do týmu, nově vedeného Markem Kuličem, přišlo hned devět nových hráčů. Mezi nimi také čtyřiadvacetiletý gólman Matouš Trmal. Poslední tři roky strávil v Portugalsku, a to v týmu Vitória Guimaraes.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matouš Trmal

Matouš Trmal | Zdroj: Profimedia

„V první řadě to byla super zkušenost. Vyzkoušel jsem si, jak to chodí jinde než v Česku. Ty cíle byly samozřejmě jiné, takže to nevyšlo podle představ. Takový je ale fotbal. Hrál jsem v dobrém týmu proti kvalitním hráčům. To jsou zkušenosti k nezaplacení,“ snaží se najít pozitiva na tříletém zahraničním působení pro Radiožurnál Sport Matouš Trmal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Matouše Trmala, jak hodnotí své angažmá v Portugalsku

Fotbalové základy získával v rodném Sokolu Tasovice a ve Znojmě. Později podepsal profesionální smlouvu se Slováckem. Po příchodu do Portugalska se přesvědčil, že ne všechno slíbené musí být pravda. Hlavně v případě zápasového vytížení a jeho pozice v týmu.

„Na začátku mi bylo řečeno něco, co nebyla pravda, takže jsem musel hned bojovat o místo. Byl jsem hozený do vody. Tým přivedl ještě jednoho gólmana, takže jsme od začátku bojovali o místo. Bohužel začal chytat on, ale když jsem hrál, měl jsem z toho dobrý pocit. Bohužel to nestačilo.“

Teď může porovnávat, v čem byl největší rozdíl mezi působením na domácí ligové scéně a právě na Pyrenejském poloostrově.

„Byla tam daleko větší konkurence, lepší podmínky i hráči. Naučilo mě to vnímat fotbal zase úplně jinak. Musím říct, že jsem se toho naučil strašně moc. Když jsem nehrál, tak jsem byl aspoň pořád v tréninku s kvalitními hráči, i když zápas nic nenahradí. Nechci říct, že jsem si to tam užil, ale mělo to tam něco do sebe. Jsem za to rád, i když to dopadlo, jak to dopadlo.“

Přímo v Portugalsku pak měl možnost poznat, jak velkou osobností je pro tamní fanoušky Cristiano Ronaldo. „Třetí rok jsem žil na Madeiře, kde se narodil. Tam kam člověk šel, tak všechno byl Ronaldo. Na každém rohu jsem potkával lidi v jeho dresech. Je to pro ně modla,“ říká Matouš Trmal.

Portugalsko už je v jeho případě minulostí. O post brankářské jedničky ve středočeském klubu bude soupeřit s Janem Šedou a Petrem Mikulcem.

Pavel Petr, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme