Utrpěl jsem vítězství, tak jsem spokojený, říkal koulař Staněk po rekordu na kladenském mítinku

Atlet Tomáš Staněk potvrdil, že by mohl v této sezoně útočit na dvaadvacetimetrovou hranici. Na skvěle obsazené mezinárodní akci v Kladně se mu to sice nepovedlo, ale i tak mezi koulaři vyhrál, porazil halového mistra Evropy a vytvořil nový rekord mítinku.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Staňek

Tomáš Staňek | Foto: Iva Roháčková

Přestože se svými pokusy koulař Tomáš Staněk spokojený nebyl, tím nejdelším vylepšil rekord mítinku mezinárodního kladenského závodu. Dal si tak dárek ke svým 32. narozeninám.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se atletický mítink v Kladně líbil koulaři Tomáši Staňkovi a čtvrtkařce Ladě Vondrové

„Věděl jsem, že už při rozcvičování jsem lehkými hody hodil 21 a 21,30, tak jsem si říkal, že když to rozjedu a vyskočím, že bych mohl metr přidat. Bohužel jsem se s tím nepotkal, ale utrpěl jsem vítězství, tak jsem spokojený,“ popisoval Radiožurnálu Sport Tomáš Staněk, který vyhrál výkonem 21 metrů a 64 centimetrů, když se dostal před Itala Zanea Weira až v předposlední sérii – konkrétně o devět centimetrů.

A to mu jako dárek k narozeninám, které slavil přímo v den mítinku, stačilo. „Tenhle byl asi dobrý. Porazit Weira de facto v domácích podmínkách a ještě v takovém dobrém závodě, že jsme se tam oba přehazovali,“ těšilo teď už dvaatřicetiletého Tomáše Staňka.

Nespokojená Vondrová

I přes vítězství – dokonce dvojnásobné – nebyla úplně spokojená ani sprinterka Lada Vondrová. Ta během necelých 50 minut ovládla jak svoji hlavní disciplínu čtyřstovku, tak pak i dvoustovku.

Na delší trati prý doplatila na příliš rychlé tempo, ale věří, že by se brzy mohla dostat pod 51 sekund.

„Nechci to úplně takhle říkat, ale věřím, že to v nohách mám, jen to potřebuji prodat. Asi to přijde, až to přijít má. Nechci se za tím úplně honit, stabilizovala jsem se na 51 málo, a ne na 51 hodně, což je pokrok, že zvládnu sázet čtvrtky 51 a půl a lépe. Až budu vyladěná a sedne to, tak to tam prostě padne,“ věří Lada Vondrová, která by se tak stala první Češkou po 12 letech, která by zvládla jeden ovál pod 51 sekund – naposledy se to povedlo Denise Rosolové-Helceletové.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme