Fotbalisté Liberce si zajistili 4. místo tabulky. Slavia nemá jistou záchranu

Ve 29. kole fotbalové Gambrinus ligy získal Liberec jistotu, že si v příští sezoně zahraje kvalifikaci Evropské ligy. Pomohla jim k tomu výhra nad Duklou. O sestupujících se rozhodne až v posledním kole soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoučtí fotbalisté se radují z výhry nad Znojmem, stále ale jsou na sestupové pozici

Olomoučtí fotbalisté se radují z výhry nad Znojmem, stále ale jsou na sestupové pozici | Zdroj: ČTK

O definitivním složení českých zástupců v příštím ročníku evropských soutěží rozhodl ve 37. minutě zápasu s pražskou Duklou liberecký David Pavelka. Slovan Liberec tak na pohárových místech doplnil Spartu, Plzeň a Mladou Boleslav.

Stále ještě není rozhodnuto ani o jednom sestupujícím týmu z nejvyšší soutěže. Je ale jasné, že sestoupí dva kluby ze čtveřice - Slavia, Bohemians, Olomouc a Znojmo.

Slávisté v domácím prostředí pouze remizovali se Slováckem. Do vedení sice domácí poslal 20 minut před koncem zápasu Marcel Gecov, stoper Slovácka Trousil ale v závěru vyrovnal a Slavia může být ráda za bod, protože v nastavení Kerbr netrefil prázdnou branku.

V Brazílii se díky rodině mladíka De Azeveda rozrůstá fanouškovská základna Baníku

Číst článek

V boji o záchranu si výrazně pomohli fotbalisté Bohemians. V Jablonci sice po prvním poločase prohrávali po brance Tomáše Čížka, po hodině hry ale vyrovnal Jakub Rada a stejný hráč v nastavení skóre zápasu otočil. Díky třem bodům z Jablonce jsou Bohemians v tabulce čtrnáctí.

Na patnácté místo se posunula Sigma Olomouc, která v přímém souboji sestupem ohrožených týmů porazila Znojmo. Osm tisíc diváků v Olomouci rozjásaly góly Depetrise a Chorého. I tak ale Sigma zůstává na sestupové pozici. Na Bohemians ztrácí bod, ztráta Znojma je dvoubodová.

Zápase Teplic s Ostravou gól nepadl, Baníku ale získaný bod stačil k zajištění prvoligové účasti i pro další sezonu. Zachráněna v první lize je také Příbram, přestože prohrála v Jihlavě 3:0.

Sparta rozstřílela Mladou Boleslav

Jistý ligový mistr, pražská Sparta, si zastřílel na stadionu v Mladé Boleslavi a veze si vítězství 4:0. První gól si Středočeši, konkrétně Vraštil, dali sami, ve druhém poločase se prosadili Hušbauer, Přikryl a Bednář.

Viktoria Plzeň v sezoně ani jednou neprohrála na domácím hřišti. Nic na tom nezměnil ani poslední zápas s Brnem, ve kterém domácí remizovali 1:1. Plzeňský Tecl se trefil už ve třetím zápase po sobě a poslal Viktorii do vedení, v dresu Zbrojovky ale vyrovnal Aleš Schuster.

29. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 35. Depetris, 84. Chorý. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Paták. ŽK: Pospíšil, Varadi - Zeba, Reljič. ČK: 45. Zeba (Znojmo). Diváci: 8311.

Baumit Jablonec - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:0)
Branky: 41. Čížek - 61. a 90.+1 J. Rada. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Pospíšil. ŽK: Loučka - Šmíd, N'Dekre. Diváci: 2856.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)
Branky: 71. Gecov - 85. Trousil. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Jiřík. ŽK: Trousil (Slovácko). Diváci: 4533.

Dukla Praha - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 37. Pavelka. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Vlasjuk. ŽK: Štetina - Sackey, Kolár, Budnik. ČK: 56. Sackey (Liberec). Diváci: 1624.

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)
Branky: 26. Tecl - 41. Schuster. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Peřina. ŽK: Limberský, Horváth, Řezník, Hejda - Buchta. Diváci: 10.267.

Mladá Boleslav - Sparta 0:4 (0:1)
Branky: 15. vlastní Vraštil, 48. Hušbauer, 55. Přikryl, 88. Bednář. Rozhodčí: Proske - Filípek, Dobrovolný. ŽK: Kúdela - Hušbauer, Brabec. Diváci: 4949.

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 25. Harba, 43. Karlík, 78. Masopust. Rozhodčí: Bílek - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Zeman (Př.). Diváci: 2678.

FK Teplice - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: L. Kovařík - Pelikán, Gallo. ŽK: Ramos, Jablonský - Šrom, Kaša, Kukec, Krmenčík. ČK: 78. Kaša (Ostrava). Diváci: 5054.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme