Udržet naději na záchranu? Bohemians potřebují střílet góly

Mistrovský titul už ve fotbalové Gambrinus lize Spartě nikdo nevezme. Hráči dalšího pražského týmu, Bohemians 1905, ale mají 3 kola před koncem soutěže úplně jiné starosti. Po roce v nejvyšší soutěži jim totiž reálně hrozí sestup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejen opory vršovického klubu Josef Jindříšek (vlevo) a Erich Brabec volají po gólech

Nejen opory vršovického klubu Josef Jindříšek (vlevo) a Erich Brabec volají po gólech | Zdroj: ČTK

„Situace je hodně těžká. Nezbývá nám, než vyhrát zbývající utkání, abychom se zachránili v lize,“ popsal nelehký a možná nesplnitelný úkol pro závěr ligy stoper klokanů Erich Brabec.

Bohemians 1905 jsou poslední a o jejich pádu se může teoreticky rozhodnout už v tomto kole. Pokud ale večer porazí Duklu, nejméně o týden tuhle hrozbu odvrátí. Na domácím stadionu v Ďolíčku k tomu potřebují vyřešit problém, který je v posledních zápasech trápí - góly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bohemians 1905 od sestupu uchrání především zlepšená koncovka

„My gól prostě dostaneme, nejsme ale schopni ho dát ani z těch nejvyloženějších šancí. Proto body nezískáváme,“ vystihl situaci Erich Brabec.

Zkušený obránce měl na mysli hlavně porážky 0:1 se Slavií a v Mladé Boleslavi. Skórovat je ale v této sezóně pro fotbalisty Bohemians 1905 celkově obtížné, s 21 zásahy jsou v lize nejhorší.

„Nevím, pořád se to opakuje. Jde o chybu nás ofenzivních hráčů, jsme málo odvážní, možná se dostatečně nesoustředíme. Každý chce ale dát gól. Přece na trávník nejdeme s tím, že gól nedáme,“ říká útočník Jakub Hora.

Naději na záchranu se hráči Bohemians 1905 pokusí přiživit od 20:15, kdy v Dolíčku přivítají Duklu Praha.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme