Při cestě za olympijským zlatem musely překonat Samková i Sáblíková zdravotní problémy

Česká výprava získala na skončených 22. zimních olympijských hrách rekordních osm medailí. Dvě z nich byly zlaté. A obě vybojovaly ženy. V Soči triumfovaly snowboardistka Eva Samková a rychlobruslařka Martina Sáblíková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Eva Samková oslavuje zisk zlaté medaile

Snowboardistka Eva Samková oslavuje zisk zlaté medaile | Zdroj: ČTK

Olympijským parkem se dříve neslo při vyhlašování vítězů jméno Evy Samkové, o několik dní později se pak dočkala také Martina Sáblíková.

A v prvním případě slyšela česká reprezentantka vůbec premiérově národní hymnu na velkém závodě.

„Je to hrozně divné, protože já jsem taková malá holka z Vrchlabí a najednou mám zlatou medaili. Ono se nic nezmění, jen budu mít doma tu medaili,“ říkala dvacetiletá Eva Samková. Malá je tedy spíš věkem než vzrůstem.

171 centimetrů není na ženu úplně málo. Ostatně stejně jako ona měří i Martina Sáblíková. Spojuje je i to, že se musely poprat se zraněními. Samková přímo na hrách s vyhozeným ramenem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Při cestě za olympijským zlatem musely překonat Samková i Sáblíková zdravotní problémy

„Já už jsem na to zvyklá, rameno vypadává častěji. A vím, že je to pak v pohodě. Ráno se trošku rozbalilo, ale jak se zahřálo, tak už to bylo v klidu,“ nerozhodila situace s ramenem Evu Samkovou.

Martina Sáblíková vynechala na hrách patnáctisetmetrovou trať, aby šetřila tříslo. „Já jsem taky měla svým způsobem trošku strach, protože po té ‘trojce’ jsem cítila nohu, když jsem i šla. Takže jsem byla ráda, když řekl, že mě nepustí,“ myslela Sáblíková trenéra Petra Nováka.

Obě Češky nakonec předvedly na hrách úžasné výkony. A příjemné je i to, že se můžeme těšit na jejich další závody i za čtyři roky v Pchjongčchangu.

A celkově trojnásobná zlatá medailistka Martina Sáblíková tam třeba pronese i podobnou větu, jakou se motivovala tady. „Samozřejmě po zlatu z Vancouveru jsem chtěla dokázat, že na to pořád mám,“ přiznala Martina Sáblíková, co ji pohánělo.

Tomáš Kohout, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme