Kbely, hrajem! Rozhlas připomněl sté výročí kousek od místa, kde u nás začalo pravidelné vysílání

Kbely, hrajem! Pod tímto heslem se v neděli slavilo sté výročí zahájení rozhlasového vysílání na našem území. A to kousek od místa, kde 18. května 1923 pravidelné vysílání začalo.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Když se řekne rádio, co se vám vybaví? „Stará dobrá doba, ale nemyslím to špatně, myslím to v dobrém, v objevování nových interpretů. Vidím to z té hudební stránky. Pak se mi vybaví Jára Cimrman a tyhle klasiky,“ odpovídá zpěvačka Lenny.

Jsme stoletým miminkem, říká generální ředitel Zavoral a dodává, že rozhlas je především o lidech

Číst článek

Koncert byl pro ni vrcholem letošní festivalové sezony. „Ta letní sezona by na můj vkus mohla být ještě víc nabitá. Jsem příznivcem častějšího hraní. A musím říct, že letos jsem měla víc volna, než bych chtěla,“ doplňuje. Na Lenny hudebně navázal Adam Mišík nebo skupina Portless.

S Kbely je spojené první pravidelné rozhlasové vysílání tehdejší společnosti Radiojournal na našem území. Nechyběla proto ukázka historických i nejnovějších rozhlasových přijímačů. „Nostalgie, retro,“ hodnotí jedna z návštěvnic, paní Alice. A pan Jiří dodává: „Když do toho pustím signál odjinud, tak to hrozně hezky hraje. Používám to jako zesilovač.“

Na akci do pražských Kbel dorazilo zhruba pět tisíc fanoušků. Sto let rozhlasového vysílání si mohou lidé připomenout ještě na speciální výstavě v Národním technickém muzeu na Letné.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme