Dejvické divadlo zaplnilo kinosály s Elegancí molekuly. V Praze bylo na přímý přenos vyprodáno

Tisíce lidí v neděli na různých místech Česka i Slovenska souběžně sledovaly přímý přenos představení z Dejvického divadla v Praze. O hru Petra Zelenky Elegance molekuly, ve které účinkují třeba Ivan Trojan nebo Martin Myšička, byl mezi lidmi velký zájem. V hlavním městě byla většina kin vyprodaná už týden dopředu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přímý přenos představení Elegance molekuly z Dejvického divadla

Přímý přenos představení Elegance molekuly z Dejvického divadla | Foto: Sabina Vosecká | Zdroj: Český rozhlas

Je neděle 19 hodin a v pražském Světozoru ve všech třech kinosálech spouští přímý přenos z Dejvického divadla. Stejný program je v tu samou chvíli i v kině Lucerna, Biu Oko nebo v jednom ze sálů největšího multikina v Česku na pražském Chodově.

Přehrát

00:00 / 00:00

V jednom z kin, které mělo na programu živý přenos představení Elegance molekuly, natáčela reportérka Tereza Cedidlová

Kromě Prahy ale sledují lidé představení Elegance molekuly i na desítkách dalších míst.

„Finálně je zapojených 170 kin, jsou v České republice i na Slovensku, jedno kino je na ambasádě v Kodani. Třeba se přihlásilo Regionální informační centrum v Dolních Břežanech, Kulturní centrum Klánovice, kino ve Vimperku nebo kino ve Štětí,“ vyjmenovává Sabina Coufalová z distribuční společnosti Aerofilms.

Podle režiséra celého přenosu Jakuba Taberyho je nejsložitější zařídit kvalitní zvuk.

Když nemůžou diváci k nám, jdeme my za nimi, zve do kina na stream Dejvického divadla herec Myšička

Číst článek

„Je tam spousta mikrofonů. To znamená, že to není úplně jednoduchá práce. A máme pět kamer, ty stříháme, abychom diváka dostali více do hry. Nejenom že jdou do kin, ale ještě vidí herce v bližších pohledech, které prostě nikdy jiným způsobem neuvidí,“ vyzdvihuje.

Úroveň živého přenosu si diváci po jeho skončení pochvalovali. „Já jsem nadšená, s kamarádkou jsme sehnaly lístky na poslední chvíli a každá jsme byla v jiném sále. A zrovna říkám, že jsem nadšená, že bych na to nejradši šla znova přímo do Dejvického divadla,“ reaguje jedna z návštěvnic kina.

Živý divadelní přenos si Dejvické divadlo vyzkoušelo už v loňském roce, kdy vysílalo derniéru inscenace Ucpanej systém. V kinech ji tehdy vidělo téměř 33 tisíc lidí.

Na příští rok už se společností Aerofilms chystají živý přenos derniéry Racka.

Tereza Cedidlová, Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme