Ministr vnitra se zastal chomutovské radnice za postup proti neplatičům

Ministr vnitra Ivan Langer podpořil opatření chomutovské primátorky Ivany Řápkové. Ta se rozhodla bojovat s neplatiči nájemného, poplatků a pokut. Chomutov začal minulý týden prostřednictvím exekutora zabavovat dlužníkům peníze, které jim radnice vyplácela na dávkách v hmotné nouzi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Langer

Ivan Langer | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Langer v televizi Prima uvedl, že opatření radnice plně schvaluje: "Tady prostě není možné zavírat oči před tím, že jsou tady lidé, kteří parazitují na systému, smějí se těm, kteří chodí do práce. Jsou sami doma, nic nedělají, pobírají dávky, neposílají děti do škol a ještě mají pocit, že by se stát měl o ně starat."

Langer také řekl, že pravděpodobně nezbaví bývalého detektiva protikorupční policie Karla Tichého mlčenlivosti. Prý by to bylo nezákonné. Policista chtěl promluvit o obsahu spisu Krakatice. Ministra požádal o zbavení mlčenlivosti proto, aby se mohl bránit nařčením, že stojí za úniky ze spisu.

Krakatice podrobně mapovala aktivity zavražděného kontroverzního podnikatele Františka Mrázka a figurují v něm jména několika politiků, mimo jiné i Langra.

Přečtěte si o chomutovských exekucích:
Chomutovská radnice bude dál zabavovat sociální dávky dlužníkům
Exekuce sociálních dávek v Chomutově budou pokračovat
Soud obstavil Karlovým Varům majetek kvůli nepodání informací
Chystaná novela exekučního řádu má výrazně ulevit soudům
Pražský hrad zaplatil dluh, kvůli kterému se ocitl v exekuci

Milan Kopp, Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme