V Íránu se objevují výzvy k pomstě zavražděného jaderného vědce

Írán pomstí středeční vraždu svého jaderného vědce. Toto varování se dnes objevilo v íránských médiích, která zároveň pumový atentát v ulicích Teheránu připisují Izraeli. Ten se k obvinění odmítá jakkoli vyjádřit. Profesor Mostafá Ahmadí-Roušan zahynul, když neznámí útočníci připevnili k jeho autu magnetickou bombu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočníci na motorce připevnili k autu íránského vědce Ahmadí-Roušana magnetickou bombu

Útočníci na motorce připevnili k autu íránského vědce Ahmadí-Roušana magnetickou bombu | Zdroj: Reuters

„Měli bychom pomstít našeho mladého vědce útokem na Izraelce,“ vyzval v editorialu íránský konzervativní deník Kajhán. Jeho šéfredaktor Hosejn Šaríatmadarí dodal, že snadným terčem by podle něj mohli být izraelští politici a vojenští činitelé.

Na serveru Radžá News zase nejmenované ‚bezpečnostní zdroje‘ varují, že odveta může přijít i za hranicemi regionu. Žádný ze zadavatelů vraždy už se prý nemůže cítit bezpečný.

Mezitím vyšlo najevo, že Ahmadí-Roušan zahynul jen stovky metrů od sídla zpravodajských služeb. Informuje o tom izraelský deník Jediot Achronot.

Pražské perskojazyčné Rádio Fardá cituje Íránce, podle kterých je chybou íránských úřadů, že nedokáží své experty lépe chránit.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme