SPORT | Rychlé zprávy

Pondělí 6. 5. 2024

Kváča zpět v Liberci

Hokejový brankář Petr Kváča posílí Bíle Tygry Liberec. Ze severu Čech odešel před rokem do švédské ligy, kde oblékal dres Rögle BK. V základní části odchytal 18 zápasů, v play-off nenastoupil ani jednou.

Lopetegui do West Hamu

Španělský trenér Julen Lopetegui se podle BBC dohodl s West Hamem na podpisu smlouvy. Současnému manažerovi Davidu Moyesovi v červnu smlouva končí. Lopetegui má za sebou vítězství v Evropské lize se Sevillou, naposledy vedl anglický Wolverhampton.

Reichel posílí Mannheim

Český hokejista Kristián Reichel se po sedmi letech v zámoří vrací do Evropy. Posílí německý Mannheim. V NHL nastoupil k 15 zápasům za tým Winnipeg Jets, většinu času strávil v přidruženém klubu Manitoba Moose v AHL.

Čeští parahokejisté v semifinále

Česká parahokejová reprezentace vyhrála i druhé utkání na mistrovství světa, Japonsko porazila 5:0. Mají tak jistotu účasti v semifinále turnaje.

Neděle 5. 5. 2024

České duo táhlo Leverkusen

Patrik Schick se v německé lize podílel gólem na výhře mistrovského Leverkusenu 5:1 ve Frankfurtu. Branku mu připravil spoluhráč Adam Hložek, který si připsal asistenci i u dalších dvou gólů.

Kanada ovládla hokejové MS do 18 let

Hokejisté Kanady porazili ve finále MS hráčů do 18 let USA 6:4 a získali pátý titul v historii. Hattrickem se na tom podílel Gavin McKenna.

Kozel na přání vedení v Liberci skončí

Trenér Luboš Kozel po sezoně nebude pokračovat na lavičce fotbalistů Liberce. Oznámil to po porážce 0:2 v Teplicích. Třiapadesátiletý kouč skončí na přání nového vedení, které do klubu přišlo na začátku dubna.

Lehečku trápí zranění zad

Český tenista Jiří Lehečka se odhlásil z turnaje Masters v Římě, který začne příští týden. Nejlepší český tenista účast vzdal kvůli zranění zad ze semifinále v Madridu.

Pogačar v růžovém

Slovinský favorit Tadej Pogačar vyhrál po úniku ve stoupání druhou etapu cyklistického Gira d'Italia a získal růžový dres lídra. Český vrchař Jan Hirt dojel s půlminutovým odstupem desátý a celkově je osmý.

Životní stříbro judisty Klammerta

Judista David Klammert vybojoval stříbro na Grand Slamu v Dušanbe a dosáhl životního úspěchu, kdy ve finále nestačil pouze na Mansura Lorsanova z Ruska. Díky stříbru výrazně posílil své šance na start na olympijském tatami v Paříži.

Titul v Lleidě pro Siniakovou

Tenistka Kateřina Siniaková vyhrála antukový turnaj nižší kategorie WTA 125 ve španělské Lleidě. Siniaková ve finále Catalonia Open zdolala Egypťanku Majar Šarífovou 6:4, 4:6, 6:3.

Pátek 3. 5. 2024

Krejčíková ve finále deblu

Tenistka Barbora Krejčíková postoupila na antukovém turnaji v Madridu s Laurou Siegemundovou do prvního společného finále.

Maradona do mauzolea

Potomci Diega Maradony požádali argentinský soud, aby mohlo být tělo zesnulé fotbalové legendy přemístěno do mauzolea, které se nyní v Buenos Aires buduje. Jeden z nejlepších fotbalistů historie zemřel v listopadu roku 2020 a je pohřben na soukromém hřbitově ve městě San Miguel zhruba padesát kilometrů od metropole.

New York ve 2. kole

Basketbalisté New Yorku vyhráli šestý duel 1. kola kola play-off NBA na hřišti Philadelphie 118:115 a po vítězství v sérii 4:2 na zápasy postoupili do semifinále Východní konference.

Toronto vybojovalo sedmý zápas

Hokejisté Toronta v domácím zápase porazili Boston 2:1 a vynutili si rozhodující sedmý duel. O vítězství Maple Leafs rozhodl dvougólový William Nylander. Češi v zápase nebodovali.

Čtvrtek 2. 5. 2024

Trest pro Tonaliho

Italský fotbalista Sandro Tonali dostal podmíněný dvouměsíční trest za porušení pravidel anglické Fotbalové asociace o sázení. Záložník Newcastlu United už vykonává destiměsíční trest za stejné prohřešky v Itálii. V případě bezúhonnosti v příští sezoně se mu dvouměsíční trest promine.

Konec Stilla v Remeši

Belgičan Will Still skončil tři kola před koncem Ligue 1 na lavičce Remeše. Podle vedení 11. celku tabulky došlo k ukončení smlouvy po vzájemné dohodě.

Klepiš do Plzně

Mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš bude po konci v Kladně pokračovat v Plzni. Se Západočechy podepsal smlouvu na jeden rok.

Rangnick zůstává u rakouské reprezentace

Trenér rakouské fotbalové reprezentace Ralf Rangnick zůstane na lavičce i po skončení letního mistrovství Evropy. Oznámilo to vedení rakouského fotbalového svazu. V posledních dnech se spekulovalo o blízkosti dohody s německým Bayernem Mnichov.

Hedman na MS v hokeji

Švédský bránce Tampy Bay Victor Hedman potvrdil účast na Mistrovství světa v hokeji 2024 v Praze a Ostravě. Mistr světa z roku 2017 se do reprezentace vrací poprvé od právě od zisku zlaté medaile.

Středa 1. 5. 2024

Gajdoš do Litvínova

Hokejisty Litvínova posílí slovenský reprezentační obránce František Gajdoš, který na sever Čech přichází z mistrovské Nitry. Gajdoš má za sebou nejvydařenější sezonu v kariéře. V 67 zápasech včetně play off nasbíral 31 bodů.

Konec finského dua ve Varech

V Karlových Varech nebude v příští sezoně pokračovat dvojice finských hokejistů, obránce Joona Huttula a útočník Iikka Kangasniemi. Devětadvacetiletý Kangasniemi v jediné sezoně v Karlových Varech nasbíral 21 bodů (4+17) ve 43 zápasech.

Newey končí v Red Bullu

V týmu formule 1 Red Bull skončí začátkem roku 2025 uznávaný konstruktér vozů Adrian Newey. Stáj oficiálně oznámila odchod pětašedesátiletého Brita a spolutvůrce úspěchů v mistrovství světa.

Zohorna a Říčka do Brna

Do Komety se po šesti letech vrací útočník Hynek Zohorna, bronzový medailista z předloňského mistrovství světa. Moravský klub oznámil také příchody útočníka Roberta Říčky z Pardubic a brankáře Michala Postavy z Přerova.

Kovařčík a Bukač do Motoru

Dres hokejistů Českých Budějovic bude od nové sezony oblékat reprezentační útočník Ondřej Kovařčík. Na jihu Čech podepsal tříletou smlouvu. Další posilou je obránce Daniel Bukač, který se dohodl na ročním kontraktu s opcí.

Úterý 30. 4. 2024

Volejbalista Šotola má německý titul

Reprezentační univerzál Marek Šotola získal s Berlínem potřetí za sebou německý titul. V rozhodujícím pátém finále proti volejbalistům Friedrichshafenu byl se 17 body nejužitečnějším hráčem domácích, kteří přitom v sérii prohrávali 0:2 na zápasy. V Nizozemsku v nejvyšší soutěži triumfoval nahrávač Luboš Bartůněk s týmem Active Living Orion.

Koubek prodloužil smlouvu v Plzni

Nejstarší ligový trenér Miroslav Koubek povede fotbalisty Plzně i v následující sezoně. Dvaasedmdesátiletý kouč s Viktorií prodloužil smlouvu o další rok. Klub, který Koubek letos dovedl do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, v lize k nejhůře třetímu místu a bude s ním bojovat o domácí pohár, o tom informoval na svém webu.

Pondělí 29. 4. 2024

Buchtele odchází ze Sparty

Novým působištěm hokejového útočníka Jana Buchteleho po odchodu z pražské Sparty bude Mladá Boleslav. Středočeši o příchodu třiatřicetiletého hráče informovali na klubovém webu.

Thiago Silva končí v Chelsea

Brazilský fotbalista Thiago Silva uzavře po této sezoně své působení v Chelsea. Kde a zda bude pokračovat v hráčské kariéře, neupřesnil, nechal si ale otevřené dveře k návratu do Chelsea v jiné roli.

Daigneault trenérem roku NBA

Trenérem roku basketbalové NBA se stal Mark Daigneault z Oklahomy. Devětatřicetiletý kouč dovedl Thunder k vítězství v Západní konferenci s bilancí 57 výher a 25 porážek a poprvé od roku 2020 s týmem postoupil do play off.