Chytil po půl roce nastoupil v NHL, Rangers uspěli na ledě Caroliny a v sérii vedou už 3:0 na zápasy

Po půl roce nastoupil Filip Chytil v NHL a radoval se z výhry New Yorku Rangers 3:2 v prodloužení na ledě Caroliny. Nejlepší tým základní části vede v sérii už 3:0 a dělí jej jedno vítězství od postupu do finále Východní konference. Dallas porazil Colorado 5:3 a vyrovnal stav série na 1:1.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Chytil v dresu NY Rangers

Filip Chytil v dresu NY Rangers | Foto: ČTK/AP

Chytil zasáhl v základní části jen do deseti utkání, než se zranil. Poslední zápas odehrál začátkem listopadu, ve kterém utrpěl nejspíš otřes mozku.

Koncem ledna začal s týmovými tréninky, ale problémy se mu vrátily a po jednom mu dokonce pomáhali spoluhráči z ledu. Klub tehdy vydal prohlášení, že je prioritou Chytilovo zdraví a že jej budou maximálně podporovat, aby se zotavil a mohl hrát v sezoně 2024/25.

Chytil se připojil k týmovým tréninkům v závěru základní části NHL. Český útočník neměl od lékařů žádná omezení, ale kouč Rangers Peter Laviolette pronesl, že nebudou s jeho návratem spěchat.

Chytil od 12. dubna jen trénoval a jezdil s týmem na zápasy. Do hry naskočil až zhruba po měsíci v semifinále Východní konference. Nastupoval na levém křídle třetího útoku a během dvanácti minut jednou vystřelil a rozdal dva hity.

Carolinu dostal do vedení v jedenácté minutě Jake Guentzel tečí, ale zhruba v polovině zápasu vyrovnal Chris Kreider z rychlého protiútoku v oslabení. Po dalším kontru otočil skóre Alexis Lafreniere.

Domácí si vynutili při risku bez gólmana dorážkou Andreje Svečnikova prodloužení, které ukončil v čase 61:42 tečí v předbrankovém prostoru Artěmij Panarin. Hrdinou zápasu se stal gólman Rangers Igor Šesťorkin, který zneškodnil 45 střel.

Stoprocentní bilance

Rangers tak v letošním play-off ještě neprohráli. V úvodním kole vyřadili Washington 4:0 na zápasy.

Dallas v úvodním utkání promarnil vedení 3:0 a prohrál 3:4 v prodloužení. Nejlepší tým Západní konference znovu dobře začal a po dvou třetinách vedl 4:0. Dvakrát se v přesilových hrách prosadil Miro Heiskanen, v oslabení udeřil Tyler Seguin a zbývající gól dal Roope Hintz.

Colorado ale zápas zdramatizovalo. V rozmezí 45. až 57. minutě se postupně trefili Joel Kiviranta, Brandon Duhaime a Valerij Ničuškin. Domácí uklidnil až Esa Lindell gólem na 5:3 při risku Avalanche bez brankáře.

2. kolo play-off NHL

Východní konference - 3. zápas:

Carolina - New York Rangers 2:3 v prodl. (stav série: 0:3)

Západní konference - 2. zápas:

Dallas - Colorado 5:3 (stav série: 1:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme