Slovácko zaplatí pokutu 80 tisíc za rasistické urážky plzeňského Dweha. Za stejný prohřešek platí i Brno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila Slovácku pokutu 80 tisíc korun za rasistické projevy části fanoušků v utkání s Plzní. Prvoligový klub z Uherského Hradiště pyká za to, že někteří jeho příznivci hučeli na hostujícího obránce Sampsona Dweha. Komise o tom informovala v komuniké po dnešním zasedání.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně se ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkají s finalistou minulého ročníku Fiorentinou,

Sampson Dweh po postupu do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy | Zdroj: Reuters

V 90. minutě duelu 29. ligového kola, které se hrálo 21. dubna, část domácích fanoušků podle komise spustila rasistický pokřik „Hu-hu-hu“ na liberijského obránce tmavé pleti Dweha po souboji s domácím Ondřejem Mihálikem. Rozhodčí Vít Zaoral zhruba na 45 sekund pozdržel navázání hry. Utkání skončilo remízou 1:1.

Plzni měl vypomoci na sezonu, letos ale Koubek podepsal nový kontrakt. ‚Nemusí být poslední,‘ říká

Číst článek

Rasistických reakcí se podle komise dopustili i fanoušci Zbrojovky Brno v duelu 24. kola druhé ligy proti Vyškovu. V součtu s použitím pyrotechniky to klubu z jihomoravské metropole vyneslo pokutu 60 tisíc korun.

Po 50 tisících musejí zaplatit obě pražská „S“ po posledních domácích zápasech. Slavia pyká za chování fanoušků v duelu s Olomoucí a Sparta v utkání s Ostravou. Hostující Baník dostal pokutu 20 tisíc korun stejně jako českobudějovický klub po zápase s Libercem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme