Slovensko řeší skandál se směnkami ministra hospodářství

Slovensko má nový skandál. Média zveřejnila informaci, že ministr hospodářství Pavol Rusko si už jako člen kabinetu půjčil desítky miliónů korun od známých podnikatelů a vystavil na dluh směnky. Ty se teď dostaly na veřejnost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenská národní banka

Slovenská národní banka | Foto: www.bratislava.sk

První směnka z roku 2003 je vystavena na devět a půl miliónu korun. Je na jméno známého slovenského podnikatele v energetice. Ten před rokem náhle zemřel. Podle dostupných informací ale není jedinou, kterou ministr jako soukromá osoba ručil za dluh vlivným podnikatelům.

Směnky vystavil i jednomu z obviněných v kauze krachu finanční společnosti První garantovaná. Oba podnikatelé údajně sponzorovali Ruskovu Alianci nového občana.

Ministr směnky nepopřel s tím, že jsou splaceny. Část peněz prý potřeboval na vyplacení spolumajitelky televize Markíza. Obrátil se také na generální prokuraturu v obavě z možného vydírání. Z distribuce směnek podezírá policii nebo podsvětí.

Renata Havranová, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme