Čeští fotbalisté do 20 let na MS stříbro neobhájí

Česká fotbalová "20" dohrála na mistrovství světa v osmifinále. Výběr Jakuba Dovalila podlehl v napínavém zápase Maďarsku na pokutové kopy. V normální hrací době skončil zápas 1:1, po prodloužení byl výsledek 2:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čech Jan Morávek v souboji s Maďarem Mate Kissem - osmifinále MS "20"

Čech Jan Morávek v souboji s Maďarem Mate Kissem - osmifinále MS "20" | Zdroj: ČTK

Češi nevstoupili do zápasu dobře. Maďaři si vytvořili na úvod tlak, ze kterého se prosadil v 15. minutě dalekonosnou střelou Kiss. Obdržená branka ale tým Jakuba Dovalila probudila. Už za necelou čtvrthodinu vyrovnával po Fabiánově centru hlavou Vošahlík. Další dvě příležitosti do konce poločasu  potom zůstaly nevyužity.

Ve druhém poločase se střídaly gólové šance na obou stranách, žádná z nich ale branku nepřinesla. Tu vstřelili čeští hráči hned po začátku prodloužení. Zemanův centr vrátil před branku Vošahlík a Rabušic zblízka nezaváhal. Z vedení se ovšem národní tým neradoval dlouho. Už za sedm vyrovnal z přímého kopu Koman. Utkání tak dospělo k pokutovým kopům.

Přehrát

00:00 / 00:00

CZE-HUN - osmifinále MS "20"

V úvodních pěti pokusech penalt se nerozhodlo, když oba gólmani dokázali zlikvidovat po dvou střelách. Postupující tým ale určila hned další šestá série. Zatímco Řezník neproměnil, Balajti poslal Maďary s jistotou do čtvrtfinále.  


Osmifinále mistrovství světa ve fotbale hráčů do 20 let:

Maďarsko "20" - Česká republika "20" 2:2 po prodl. (1:1, 1:1), na pen. 4:3

Branky: 15. Kiss, 99. Koman - 26. Vošahlík, 92. Rabušic. Penalty proměnili: Presinger, Koman, Gosztonyi, Balajti - Rabušic, Čelůstka, Vošahlík. Neproměnili: Szabó, Németh - Mareček, Morávek, Řezník. Rozhodčí: Mohd Salleh (Malaj.) - Borikut (Thaj.), Mu Jü-sin (Čín.). ŽK: Ádam Simon, Presinger, Balajti, András Simon - Mazuch, Vošahlík. Diváci: 7000.

Maďarsko: Gulácsi - Dudás (96. Balajti), Szekeres, Szabó, Presinger - Gosztonyi, Kiss, Ádam Simon (60. Zambo), Koman - Futács (60. András Simon), Németh. Trenér: Egervári.

Česká republika: Vaclík - Čelůstka, Hošek, Mazuch, Lecjaks - Vácha (101. Řezník), Morávek, Mareček, Fabián (85. Zeman) - Chramosta (67. Rabušic), Vošahlík. Trenér: Dovalil.

Jan Kaliba, Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme