Semifinále US Open skončilo skandálem

Doslova skandálem skončil na US Open zápas, o kterém se mluvilo jako o předčasném finále. Semifinálové střetnutí žen mezi Serenou Williamsovou a Kim Clijstersovou byl sice dobrý tenis. Ale závěr vrhnul na celý předcházející průběh jednu velkou černou kaňku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Serena Williamsová

Serena Williamsová

Kim Clijstersovou dělí jen jediný fiftýn od mečbolu, ovšem na podání je Serena. Míček vyletí z její rakety, když jedna z čárových rozhodčích hlásí chybu nohou. To by znamenalo právě mečbol pro Belgičanku.

Mladší ze sester Williamsových neudrží nervy na uzdě a začne na rozhodčí cosi pořvávat. Útočně a agresivně. Ta se ale nerozpakuje, zajde za sudím na empiru a ten oznamuje, že zápas končí.

Po druhém napomenutí dostala obhájkyně titulu trestný bod, přičemž první napomenutí přišlo už na konci úvodního setu, když zlostí roztřískala raketu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skandál na US Open

,,Řekla jsem něco, za co si myslím, že mi dali trestný bod. Bohužel to nakonec byl  ten poslední bod zápasu. A co jsem řekla? No ... Za celý rok jsem neudělala ani jednu chybu nohou a že najednou na tomhle turnaji ji volají pořád. Neřekla jsem nic jako… No, přišla jsem tu, abych se omluvila, pokud jsem tedy tu chybu nohou udělala, " líčila po zápase Williamsová

,, Nemyslím si, že je nutné, abych o tom mluvila. Vy si vážně myslíte, že bych řekla já tě zabiju? Počkejte chvilku. To jsem se  teda přeslechla. Nikdy jsem tohle neřekla. Bylo to jenom něco jako ,Ráda bych… '. No to je jedno - to o zabití jsem neřekla, řekla jsem ,Ok, beru to', " dušovala se po semifinále poražená.

Kim Clijstersová po tomto extempore, kdy k umpairu musel přijít i šéfrozhodčí Bryan Early, byla v šoku. A právě on to byl tím, kdo rozhodl, že zápas, jenž měl být vrcholem ženské části turnaje, tímto prohřeškem Sereny Williamsové končí.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme